Welcome to Sinziana Iaru Make-up School

Sinziana Iaru

Judecand dupa prietenia care ne leaga de mai bine de opt ani, m-ati putea banui de subiectivism atunci cand scriu despre Sinziana Iaru.  Nu am fi ajuns insa atat de departe impreuna daca in munca noastra,nu am fi pus profesionalismul pe primul loc, inaintea emotiilor. Relatia noastra beauty editor-make-up artist s-a cladit pe zeci de editoriale, pe trucuri impartasite si pe campanii reusite. Nu e cazul sa va spun cat de talentata e Sinziana. Asta se subintelege. Din fotografii, din experienta directa sau din recomandarile celor din jur. Ce am apreciat intotdeauna la ea, dincolo de creativitate si seriozitate, e faptul ca ii place sa impartaseasca mai departe secretele unui machiaj de efect. Nu si-a propus niciodata ca femeile sa devina dependente de talentul ei, ci le-a provocat sa isi descopere latura artistica si prin mult exercitiu, sa reuseasca sa se machieze singure. A mers chiar mai departe de atat si si-a asumat rolul de trainer, predand in scoli de make-up si invatandu-si cursantele tainele unei meserii. Asa ca, materialul meu de azi nu e despre Sinziana Iaru ca make-up artist, ci despre Sinziana Iaru ca profesor.

Sinziana Iaru Make-up School

Foto: Gabi Crisan (L’Atelier d’Image)

Privind detasat, din perspectiva jurnalistului, Sinziana Iaru e dovada vie ca talentul, pasiunea, dar si orele lungi de munca iti garanteaza succesul si iti consolideaza cariera.  Iar daca as vrea vreodata sa devin make-up artist, mi-as dori sa am un profesor ca ea, care sa nu imi permita sa o iau pe scurtaturi. Un profesor ca ea, care sa ma indrume si sa imi atraga atentia atunci cand, dupa cateva cursuri (nici acelea incheiate cu o diploma), ma declar make-up artist, iar ca strategie de promovare, ma  pozez machiata fistichiu,dar  imbracata sumar in fata unei oglinzi.

cursuri de machiaj

Daca as vrea sa devin make-up artist, mi-as cauta un profesor serios, care sa fi studiat temeinic despre ingrijirea pielii, despre colorimetrie in machiaj , despre anatomia fetei si armonia trasaturilor.  Si clar, as vrea un profesor cu experienta, care sa aiba o tehnica proprie, care sa ma invete cum sa imi fac clientele sa isi iubeasca defectele si cum sa le fac sa plece de pe scaunul meu zambind. As vrea un profesor generos ca Sinziana, care imi impartaseasca gradual tot ce trebuie sa stiu pentru a profesa cu brio aceasta meserie.

cea mai buna scoala de machiaj

Cum nu ma numar insa printre cele care vor sa devina make-up artisti, m-am inscris la un curs de auto-machiaj, predat de Sinziana. Cochetasem multa vreme cu ideea, dar am pretextat mereu ca e prea mult de munca. In realitate, mi-era teama ca rezultatele vor fi sub orice critica. Aflandu-ma intamplator la scoala, am auzit-o pe Sinziana incurajandu-si elevele:  Cel mai bun make-up artist e cel cu care rezonezi. Cel care te face sa te vezi frumoasa. Cel care te face sa uiti ca urmeaza o zi grea, cu multe emotii . Iar inainte de a face asta pentru clientele voastre, ati putea incepe cu voi insiva. Mi-a prins tare bine ca am ascultat-o.

Bianca si Sinziana

Desi la cursuri, e extrem de serioasa, eu ii cunosc si latura nastrusnica.  🙂 Mi-a placut enorm ca la cursurile ei, nu se creeaza tensiune. Inveti relaxat. Si asta pentru ca Sinziana are enorm de multa rabdare.

Nu sunt o experta in lumea make-up-ului, dar stiu sa recunosc un profesionist de la distanta. Si stiu ca la Sinziana Iaru Make-Up School, cursurile acreditate pentru incepatori si  avansati, cursurile dedicate cosmeticienelor, cursurile de automachiaj si masterclass-urile te propulseaza printre experti. Nu fara munca. Nu fara exercitiu. Dar cu un profesor puternic in spatele tau, care isi pune toata increderea in tine ca vei reusi. Iar uneori, nici nu ai nevoie de mai mult.

Pentru mai multe detalii despre cursurile disponibile la Sinziana Iaru Make-up School, trimiteti un email la : sinziana.iaru@gmail.com

 

 

 

 

 

 

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *