Terapii complementare

free-market-healthcare

Deşi obişnuită să îmi testez starea de sănătate prin metode medicale clasice,  n-am refuzat experienţa unui diagnostic stabilit cu ajutorul unor aparate inovatoare şi a tratării unor afecţiuni prin intermediul terapiilor complementare sau alternative.

Două cărţi mi-au schimbat definitiv perspectiva asupra medicinii tradiţionale, a felului în care ne raportăm la o maladie şi a metodelor de vindecare pe care le avem la îndemână. Prima, O femeie la doctor, de Ray Kluun, spune povestea trăirilor şi aventurilor amoroase pe care autorul le experimentează după ce Carmen, soţia sa de 33 de ani, este diagnosticată tardiv cu cancer la sân, în urma unei erori medicale. E de asemenea o copie fidelă a protocolului de tratament pe care aceasta îl urmează, dar care se dovedeşte ineficient şi nu poate împiedica decesul.

Din cea de-a doua lectură, Vindecarea prin bioenergie, scrisă de sociologul William Bengston – despre care Peter Sturrock, profesor emerit de fizică aplicată la Universitatea Stanford, spunea că ar merita Premiul Nobel, dacă acesta s-ar acorda şi pentru medicina alternativă -, am aflat cum acesta şi-a descoperit capacităţile terapeutice şi cum a pus la punct metoda prin care tratează cu succes pacienţii suferind de boli grave.

La finalul ultimelor pagini, deşi până atunci avusesem încredere oarbă în analize şi în prescripţiile medicale, am decis să las scepticismul la o parte şi să încerc câteva metode diferite, care pot oferi informaţii precise despre starea noastră de sănătate în mod non-invaziv.

Ochii, oglinda trupului
Ori de câte ori stau de vorbă cu Cătălina Anca Golea, biolog şi chimist cu o experienţă de peste 30 de ani în industria frumuseţii, am impresia că mă aflu în faţa unei enciclopedii. Fondatoarea brand-ului Lux & Ethical, care îmbină ingredientele organice cu rezultatele de ultimă oră ale celor mai riguroase cercetări ştiinţifice, Cătălina Golea este specializată de asemenea în medicină ayurvedică şi iridologie clinică. Pentru documentarea acestui material, am  rugat­-o să mă iniţieze în arta „cititului în iris”.

Deşi pare un act de magie, iridologia este o ştiinţă în adevăratul sens al cuvântului, care se ocupă cu analiza culorii, semnelor şi modificărilor structurii irisului, furnizând detalii preţioase despre predispoziţiile către anumite boli, maladiile ereditare sau gradul de toxine din corp. Utilizată încă din antichitate, în prezent această ramură a medicinii a devenit obiect de studiu în universităţi prestigioase din Moscova, Paris sau Egipt.

Teoria e alambicată şi extrem de complexă. Mă voi rezuma la a vă povesti că, după ce cu ajutorul unui aparat mi-a fost surprinsă cu acurateţe imaginea irisului fiecărui ochi, transferată mai apoi pe monitorul calculatorului, doamna Golea mi-a explicat că fiecărui organ îi corespunde o zonă bine definită de pe iris. Mai mult, am aflat că pe ochiul drept apar bolile moştenite de la tată, iar pe cel stâng cele de la mamă.

În funcţie de tonicitatea fibrelor, de textură şi petele pigmentare, a putut face un bilanţ al sănătăţii şi mi-a indicat punctele slabe ale organismului, fără a se servi de vreun alt instrument. Având analizele la zi şi confruntându-le cu rezultatele iridogramei, am rămas surprinsă de asemănăre. Consultaţia nu s-a oprit la interpretarea semnelor de pe iris. Cu multă răbdare, mi s-a explicat că, atunci când vorbesc despre sănătate, trebuie să îmi privesc mintea, corpul şi sufletul ca un întreg întrucât bolile apar în urma dezechilibrelor acestui ansamblu.

Brava lume nouă

Având oroare de ace, m-am bucurat să aflu că există un device care testează funcţionalitatea întregului organism fără să fie nevoie de nici cea mai mică înţepătură. Având la bază principiile teoriilor unor laureaţi ai Premiului Nobel, DFAO este un electrosomatograf capabil să ne examineze global starea de sănătate, să vizualizeze tridimensional organele investigate şi să depisteze precoce bolile spre care suntem predispuşi – totul în doar câteva minute, ceea ce ar putea stârni într-adevăr suspiciuni, mai ales dacă nu ştim că, înainte de a fi validat ca dispozitiv medical, s-au desfăşurat teste în patru spitale universitare din Paris, Saint Louis, Moscova şi Beijing.

În urma aplicării a câte doi electrozi pe frunte, în palme şi în tălpi, conectaţi la un soft, şi prin care timp de trei minute trece un curent continuu de tensiune joasă, aparatul emite – sub forma unui grafic – atât starea de funcţionare a 96 de organe sau a sistemului neurovegetativ, blocajele funcţionale la nivelul coloanei vertebrale, stresul oxidativ al ţesuturilor, profilul hormonal sau cel psihologic, cât şi dezechilibrele nutriţionale. În plus, întrucât aparatul evidenţiază principalii neurotransmiţători (cum ar fi serotonina şi dopamina), au fost testaţi şi copii de peste 5 ani pentru a se stabili dacă suferă de ADHD.

„DFAO ne indică dacă ne confruntăm cu o simplă disfuncţie a organelor sau cu o afecţiune serioasă”, mi-a explicat Ecaterina Georgescu, medic în cadrul clinicii Diperia Vitamed (www.diperiavitamed.ro), acolo unde aparatul este disponibil. „Mai mult, în funcţie de cazul fiecărui pacient, recomandă tratament alopat (situaţie în care acesta trebuie să se adreseze obligatoriu medicului specialist) sau terapii complementare.”

 

De-a fir a păr
Dacă un nutriţionist îmi recomandă o dietă fără a-mi solicita în prealabil analizele, ştiu de la bun început că nu mă aflu pe drumul cel bun. Cu puţin timp în urmă am descoperit însă un test extrem de precis, ideal pentru elaborarea unui program nutriţional personalizat: analiza minerală a firului de păr. Indicată persoanelor care suferă de oboseală cronică, pierderi de memorie, tulburări ale somnului sau fluctuaţii bruşte de greutate, metoda Krinistest Evo oferă o evaluare generală a stării de sănătate şi defineşte rolul şi efectul principalilor hormoni (insulină, adrenalină, cortizol) ce determină şi controlează metabolismul.

În plus, măsoară atât conţinutul de minerale esenţiale pentru sănătate, cât şi principalele substanţe minerale toxice din organism, provenite din alimentaţie sau mediul înconjurător – ceea ce permite mai apoi stabilirea celei mai eficiente metode de detoxifiere. Dacă ţi-am stârnit interesul, poţi lua legătura cu specialiştii de la Hera Body Care (www.herabodycare.ro) din Constanţa, care îţi vor trimite un kit de recoltare a mostrei de păr.

După ce le trimiţi proba, ei o vor expedia la centrul italian Functional Point, coordonat de prof. Luigi Bergamelli, laureat internaţional în medicină preventivă funcţională şi cel care a revoluţionat analiza minerală tisulară a părului. În scurt timp, vei primi interpretarea analizelor, precum şi recomandarea unor suplimente alimentare ce pot soluţiona eventualele dezechilibre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *