Putain des Palaces: parfumul care contrariază femeile, dar pe care toate vor să îl cumpere după ce îl miros

etienne de swardt

Despre Etienne de Swardt şi povestea extravagantei sale case de parfumuri Etat Libre D’Orange am scris aici. Am avut ocazia să îl intervievez în cadrul unui eveniment organizat de Obsentum, singurul boutique de parfumerie de nişă din aeroportul Otopeni şi singurul dintr-un aeroport din Europa. M-am prezentat la întâlnire cu un nas open minded, la curent fiind cu creaţiile sale olfactive care mustesc de nonconformism şi erotism.

Controversate şi şocante, create din cele mai scumpe ingrediente, cu nume neortodoxe, compoziţiile venerează pornirile instinctuale. Sécrétions Magnifiques, primul parfum al casei s-a vrut o reproducere olfactivă a felului în care corpul uman miroase în momentul de dinaintea orgasmului. E un parfum tare, dur, respins de unii, adorat de alţii.

Eu, una eram curioasă să descopăr Putain des Palaces (Târfa Hotelurilor), intrigată de contestatul său slogan Don’t be a slut. Just smell like one. Cu note de lăcrămioare, trandafir, mandarină, mosc, piele şi ghimbir, Putain des Palaces e genul acela de parfum care face trupul să tresară şi mintea să o ia razna. E mărturia olfactivă a unei femei fatale şi are iz de inimi zdrobite. Hipnotic şi imoral în acelaşi timp, amintind de intrigile de la curte de la Versailles şi întâlnirile amoroase secrete, parfumul nu are nimic sordid. E o armă a seducţiei, o bombă cu ceas la fel ca toate celelalte 34 de parfumuri ale casei, care te provoacă şi îţi răstoarnă valorile cu susul în jos.

Putain des Palaces

„Alegerea unui parfum să nu fie un act de egoism! Nu trebuie să îţi placă doar ţie. Emoţiile neîmpărtăşite cu altcineva te fac să te simţi singur şi gol. Parfumurile trebuie să seducă, să îl facă pe celălalt să vrea să pună mâna, să atingă, să tresară, să aibă frisoane de plăcere. Tocmai de aceea, parfumurile Etat Libre D’Orange au note de piele”, îmi explică fondatorul.

Cucerită de aromele care nu seamănă cu nimic altcineva,mi-am promis că fiecare zbor va fi cel mai bun pretext să mă opresc din nou în boutique-ul Obsentum din aeroport.

obsentum

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *