O zi de feminitate

Oana Stoianovici

Aveam nevoie sa dau un restart vietii mele. Asa ca am mizat pe o “calatorie interioara”, ghidata de Oana Stoianovici. M-am prezentat la workshop-ul O zi de feminitate , si pot sa va spun ca a fost cea mai buna decizie a mea din ultima vreme.

Pe Oana Stoianovici, coach transformaţional cu peste unsprezece ani de experienţă în leadership şi procese cuantice de vindecare, am cunoscut-o ca speaker la o lansare din industria de beauty. M-a fascinat pur şi simplu. Recunosc că  jurnalista din mine a remarcat mai întâi că avea un discurs coerent, matur pe care şi-l formase ce-i drept din interacţiunea cu peste 4, 000 de oameni din toată lumea, care participaseră de-a lungul timpului la programele sale. Dincolo de know how-ul de care dădea dovadă, ochii ei verzi transmiteau bunătate şi înţelegere.

Aşa că, de îndată ce am ajuns acasă, am căutat pe Google când are loc următoarea ediţie, O zi de feminitate (un workshop cu o tematică unică în România, pe care Oana l-a conceput special pentru a le ajuta pe femei să îşi redescopere puterea feminină, să se reconecteze la centrul fiinţei lor (oricât de vag ar suna, în timpul meditaţiilor, cursantele s-au convins că acest centru e real) şi să stabilească,  înainte de orice alte legături emoţionale, o relaţie cu ele însele).

Ca să fiu sinceră, nu am îmbrăţişat de la început ideea de a participa la seminar alături de nişte străine şi de a mă deschide în faţa lor. După ce am descoperit însă câteva review-uri de încredere despre ceea ce se întâmplă cu adevărat la workshop, şi mi-am recunoscut că sunt într-o situaţie în care nu îmi permit să nu beneficiez de efectele pozitive despre care citisem,  mi-am luat inima în dinţi.

Aşa că, într-o sâmbătă dimineaţă, iată-mă  într-o sală plină de femei de toate vârstele. Scenariile pe care mi le-am făcut înainte au fost nefondate. Nu am mai simţit nevoia ca alte dăţi, să mă ridic de pe scaun şi să fug. Şi asta pentru că Oana m-a ghidat într-o călătorie interioară cu multă delicateţe, în care lacrimile şi-au făcut loc printre râsete molipsitoare, oftaturi lungi şi reprize scurte şi energizante de mişcare fizică.

În plus, momentele de meditaţie au venit la momentul potrivit, şi chiar dacă, nu aş fi avut experienţă în această privinţă, sunt sigură că aş fi reuşit să mă concentrez fără prea mare greutate.  Am rezistat chiar şi caruselului de emoţii, care a pus stăpânire pe mine când mi-am dat seama că nu doar în viaţa profesională, dar şi în viaţa privată, mă comport ca un bărbat. Cumva, să îmi arăt feminitatea, mă făcea să mă simt vulnerabilă, ceea ce e complet fals. Am râs cu poftă când Oana ne-a mărturisit că  noi toate ne confruntăm cu o criză de prinţişori şi că regii, bărbaţii adevăraţi sunt pe cale de dispariţie.

Apoi, am avut o revelaţie. Am înţeles că de multe ori, în mine se dă o luptă aprigă pentru luarea unei decizii tocmai pentru că, în interiorul meu, există o fetiţă, care aşteaptă să fie salvată şi care e dispusă să ofere iubire necondiţionată tuturor celor care îi vând iluzia că nu o vor abandona. „Relaţiile mature se bazează pe un principu echitabil: cât oferi, atât trebuie să primeşti. Iubirea necondiţionată trebuie să existe doar între copii şi părinţi. Ori fetiţa din noi crede că e responsabilitatea celorlalţi să o iubească şi să aibă grijă de ea. De fapt, noi însene ar trebui să facem asta”, m-a lămurit Oana.

Am plecat de la O zi de feminitate simţind că plutesc de bucurie şi hotărâtă să nu îmi neglijez lecţiile pentru acasă.  După ce am început să îmi fac cu adevărat timp pentru mine şi să construiesc o relaţie cu mine, după ce am început să exersez şi să cobor din minte în inimă, unde mi-am creat un loc doar al meu, în care să îmi dau voie să fiu eu, cu bune şi cu rele, lucrurile au început să se schimbe.

Şi nu doar că mi-am recăpătat încrederea în mine şi mă văd frumoasă,  dar surprinzător,la scurt timp, mi s-a oferit şansa de a renunţa la un contract extrem de solicitant şi de stresant în favoarea unuia nou, mult mai bine plătit şi croit parcă după sufletul meu. De fapt, asta se întâmplă când ne conectăm la energia feminină. Atragem cu totul şi cu totul altceva decât până atunci.  Încurajată de aceste semne, vă îndemn să nu lipsiţi pentru nimic în lume de la următoarea ediţie a workshop-ului O zi de feminitate, susţinut de Oana pe 12 martie.

Mi-ar plăcea să vă învingeţi temerile şi prejudecăţile, şi să ne întâlnim în sala de la Hermitage Urban Spiritual Hub. (Mai multe detalii despre cursuri, găsiţi aici  )

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *