Make-up your mind

Make-up your mind

Poţi să închizi ochii şi să te prefaci că nu vezi ce te deranjează. La tine. La partener. Pe inimă nu o poţi însă controla. Nu o poţi bloca să nu simtă ce o deranjează. De unde atâta lipsă de implicare?! De unde atâta lipsă de iubire?!

Foto: Gabriel Crisan (Managing Partner L’Atelier d’Image)

Cuplul modern. Îl recunoşti de îndată ce intră într-o sală festivă de Revelion, nu contează unde. Într-un restaurant. Într-un club. Sau într-un beach bar pe plajă. În văzul lumii, defilează cu zâmbetul pe buze. Poate se ţin de mână. E nevoie să îi priveşti mai atent ca să îţi dai seama de ruptura dintre ei. Bărbatul merge în faţă, forţându-şi iubita să grăbească un pic pasul. El conduce.

Ajunşi în dreptul mesei, un adevărat gentleman în public, s-ar putea să se ofere să o ajute să ia loc. Ea scrâşneşte printre dinţi că se descurcă. Iată o femeie independentă (sau mă rog, care crede că să îi dai bărbatului peste nas oricând face un gest drăgut e o declaraţie de independenţă).

Între aperitiv şi friptură, aproape că se ignoră. Fiecare îşi butonează smart phone-ul. Poate că doar unul dintre ei, poate că amândoi, îşi plasează strategic telefonul cu ecranul în jos. Aşa, preventiv. Chiar dacă au cod şi notificările sunt oprite. Să facem un selfie cât machiajul e impecabil. Stai! Nu ăsta e profilul meu bun! Zâmbeşti şi tu, te rog?

Aparenţele sunt asigurate. Chiar dacă domnul spumegă de nervi că amanta o să vadă că situaţia nu e nicidecum atât de neagră precum o prezintă el. O să îl cam coste accesul ăsta de fericire!

În adâncul sufletului

el şi-ar dori să fie în altă parte, dar ca să vezi, obişnuinţa e mai a naibii ca dragostea. Trimite tuturor prietenilor mesaje, urându-le să profite de un nou început, chiar dacă pe el îl apucă atacurile de panică numai cât pronunţă cuvântul schimbare. E absent şi răspunde mecanic la turuielile ei care nu mai contenesc. Zâmbeşte doar când cealaltă femeie din viaţa lui îi mulţumeşte pentru complimente pe whatsapp. Probabil, şi ea aflându-se într-un alt loc unde nu ar vrea să fie.

La o altă masă, în adâncul sufletului ei,

altcineva se simte folosită. La început când plătea pentru vacanţe, el era mai afectuos. Acum, se răţoieşte la ea din orice şi îi mai scapă pe alocuri câte un Cine dracu’ te-ar mai suporta? Cu cât notele de plată cresc, cu atât mângâierile lui scad. Dacă ar arunca doar o privire prin telefonul lui, ar constata că în alte conversaţii e mult mai tandru. Ce mai, e cu totul altă persoană. Toate afacerile ei le prezintă ca fiind ale lui. (Pe unele femei le aduci în pat cu promisiunea unui viitor strălucitor şi a unor cadouri, care nu or să mai vină niciodată). 

Exemplele pot continua la nesfâşit. Şi nu, nici vorbă să susţin că nu există variante mult mai roz. Există şi o să şi scriu despre ele. În majoritatea cazurilor, femeile pretind din partea bărbatului implicare, commitment, atenţie. Ce nu ştiu multe dintre ele este că nu ajungi acolo până nu stabileşti o conexiune.  Femeia conduce o relaţie spre una de mare angajament sau spre dezastru.

MAKE-UP YOUR MIND

În 2018, împreună cu Ana-Maria Grigore, prietena mea minunată şi make-up artist talentat, dam startul unui altfel de proiect. MAKE-UP YOUR MIND e despre secretele seducţiei şi despre puterea energiei feminine. E despre când să pui piciorul în prag şi când să îl copleşeşti cu răsfăţuri, despre cum să îl faci să înţeleagă diferenţa dintre aşteptări şi standarde, despre cum să îi vindeci frica de intimitate sau despre cum să îl iubeşti când are mai mare nevoie. Stăm de vorbă cu femei cu experienţă, de la psihoterapeuţi la healeri, şi de la traineri şi experte în life coaching astfel încât la finalul anului să decizi cine vrei să fii: aleasa inimii lui sau străina cu care îşi împarte patul.

MAKE-UP YOUR MIND vine la pachet cu lecţii de auto-machiaj, anger management şi terapie prin fotografie. Avem invitaţi surpriză, acces la conferinţe şi reuniuni, menite să adune laolaltă cele mai puternice şi mai înţelepte femei, care recunosc însă că au nevoie şi de iubirea unui bărbat.

Dacă vă încântă ideea, vă aştept cu un like aici sau cu un email pe bianca.nutu@yahoo.com, dacă vreţi să vă înscrieţi la newsletter.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *