Jul et Mad: o poveste de dragoste cu mai puţine cuvinte şi mai multe parfumuri

parfumuri

Mădălina Stoica şi Julien Blanchard s-au îndrăgostit la prima vedere în Paris, iar ce a urmat întrece scenariul unui film romantic. Fără să stea prea mult pe gânduri, Mad a lăsat în urmă cariera de succes din New York şi s-a dedicat unei vieţi alături de sufletul ei pereche. Şi-au scris povestea pe note de parfum, cucerind o lume întreagă cu creaţiile lor olfactive, premiate la cel mai înalt nivel.

Mădălina zâmbeşte atât de cald şi de onest încât ar putea topi şi o inimă de gheaţă. Vorbeşte mereu la plural. „Nouă ne plac operele de artă.”, „De la formulă la ambalaj, noi nu facem niciun compromis când e vorba de calitate”, „Ni se spune Les Whites, de aici şi numele ultimei colecţii pe care am lansat-o de curând şi în România, la Obsentum”.

Îşi aminteşte şi acum, că în 2005, atunci când l-a văzut prima oară, Julien purta o cămaşă albastră, era bronzat şi avea cei mai frumoşi ochi albaştri. „După o altă zi lungă din cadrul stagiului pe care îl urmam pentru a descoperi industria parfumeriei franceze, luam cina singură, pe o terasă pariziană.

parfumuri

La un moment dat, pe trotuarul de vis-a-vis, văd o frumuseţe de bărbat. Nu eram în căutarea a nimic. Aveam deja pe cineva la New York, dar mi-a atras atenţia. Privirile ni s-au intersectat şi când a decis să treacă stradă, atent cum era la mine,s-a împiedicat.  A făcut o piruetă elegantă, ne-am zâmbit, şi a plecat mai departe.

40 de minute mai târziu, destinul şi-a pus în plan să le încrucişeze drumurile din nou. De data asta pentru totdeauna. „Îmi terminasem cina şi m-am ridicat să plec. Când să traversez şi să mă întorc la hotel, acelaşi bărbat venea din sens opus. Fără să îmi dau seama de ce fac, când am ajuns aproape în dreptul lui, i-am spus Attends. Am închis toate barurile din Paris tot povestind şi povestind, de parcă ne-am fi cunoscut dintotdeauna.”

Asta se întâmpla într-o seară de mai. Anul următor, în februarie, Mad s-a mutat definitiv la Paris, şocând Manhatann-ul, care o adora, iar în aprilie, se căsătorea cu bărbatul vieţii ei.

Prezentă de curând în România, la evenimentul de lansare a noilor parfumuri, cât ne-a povestit despre traseul Jul et Mad, brandul pe care l-au construit împreună, Julien i-a sorbit fiecare cuvânt, chiar dacă nu înţelege prea bine româneşte.

E o chimie şi o înţelegere între ei, cum rar ţi-e dat să întâlneşti într-un cuplu. Şi au reuşit cumva să transforme legătura asta puternică dintre ei în lichid preţios. Tocmai de aceea, e simplu să înţelegi de ce te îndrăgosteşti fulgerător de parfumurile lor. Din prima. Ca un coup de foudre.

Cum miroase dorinţa? Sau frica de abandon? Dar marmura?

Iniţial, Jul et Mad a fost expresia poveştii lor, primele 3 parfumuri transformându-se în capitole definitorii. Ulterior, la cererea clienţilor, au decis să îşi împărtăşească tot prin intermediul unor arome inconfundabile pasiunea pentru civilizaţii pierdute, pentru artă, făcându-i astfel părtaşi la cine sunt ei cu adevărat.

Cele mai noi creaţii sunt inspirate de o pictură, o sculptură şi o tapiţerie. Până nu o să te opreşti în Obsentum şi nu o să le pulverizezi pe piele, nu îţi poţi imagina ce trăiri îţi provoacă.

parfumuri

Bella Donna e inspirată de La Belle Férronnière a lui Leonardo Da Vinci. „Dacă mergeţi la Louvre, în loc să vă îngrămădiţi cu toţi turiştii în faţa Giocondei, priviţi în stânga. Nu e un portret mare, dar e absolut sublim”, ne îndeamnă Mad.

Un tribut adus frumuseţii feminine, Bella Donna e construită în jurul unui ingredient rar, magnolia din Milano. Şi pentru că necunoscuta pictată e bănuită a fi fost amanta lui Il Moro, notele de mură fac parfumul să mustească de aventură şi pasiune.

Fugit amor are în spate admiraţia celor doi îndrăgostiţi pentru sculpturile lui Auguste Rodin. Dacă întrebi pe cineva cum miroase marmura, îţi va spune că e un concept mult prea abstract, şi totuşi Jul et Mad l-a transformat în parfum.

Construit într-o manieră originală, experimentată pentru prima dată în parfumerie, Fugit Amor ia naştere în urma unei tehnici, care a stârnit vâlvă. E o esenţă a contrastelor. Simţi parcă blocul de marmură rece, alb şi impozant. Simţi şi tensiunea maestrului care sculptează, dar şi cum se îndrăgoseşte la final de opera lui.

Cu note de garoafă şi vetiver, clocoteşte a conflict,a  frică de abandon şi a dăruire. În contact cu pielea, se încălzeşte, ca şi cum toată emoţiile astea măcinate s-ar domoli.

Mon Seul Désir are la bază o tapiţerie cusută de mână în mătase în cea mai întunecată perioadă a istoriei, fără a se cunoaşte însă autorul. Dacă o analizezi cu atenţie, remarci că are un mesaj criptat, ascuns în câteva cuvinte: Mon Seul Désir. Genul acela de dorinţă, care îţi curge prin vene, care te mistuie cu o flacără mică şi îndelungată. Cu note de ostmanthus şi ambră, e o altă compoziţie înfierbântată.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *