Hotel Privo Spa, Targu Mures

12546205_10206242452406962_1367616363_o
Un hotel minimalist, o poveste salvata de la ruine, la propriu si un loc in care e imposibil sa nu visezi cu ochii deschisi, indiferent de scopul sederii tale, for business sau for pleasure. Bine ati venit la Privo in Targu Mures!

 

E trecut de miezul nopţii, iar sub cerul indigo, în spatele unui gard din fier forjat se întinde, ca într-o poveste, un parc brăzdat de trepte, luminate romantic. Chiar în faţa aleilor, o vilă Art Nouveau domină peisajul. Dacă privesc în lateral însă, rămân impresionată de hotelul Privo, o clădire ultra-modernă, cu geamuri mari din sticlă şi cu o arhitectură,a cărei linii simple pune şi mai mult în valoare Villa Csonka. Trecutul şi viitorul, clasicul şi modernul se întâlnesc în aceeaşi curte, oferindu-mi un spectacol unic.

Hotel Privo

Hotel Privo

cazare Targu Mures

Oricât de obosită aş fi de pe drum, nu plec din faţa recepţiei până nu aflu detalii. Salvată de la ruină de familia Plopeanu, proprietarii locului, vila construită în 1900 pentru celebrul fotograf Géza Csonka a fost recondiţionată, în prezent oferind cazare celor nostalgici şi visătorilor old school. Chiar dacă mi-ar fi plăcut să îmi petrec noaptea într-un din cele şase camere, decorate cu mobilier Thonet, nu îmi displace nici varianta unui apartament futurist, spaţios  din hotelul minimalist.

Hotel Targu Mures

Privo

În echilibru
A doua zi, înfăşurată în halat pufos, străbat culoarele hotelui până la etajul unu, la spa. Deşi încă mai picură şi e destul de rece afară, nu mă grăbesc spre saună sau spre camera de masaj. Sorbind din fresh-ul de portocale, mai zăbovesc pe terasă, fermecate de panoramă.

Bianca Nutu

Privo Terasa

În interior, miroase a lavandă, iar jacuzzi-ul care tronează în mijlocul camerei e destul de tentant. Mai ales că aş putea comanda un pahar de vin din selecţia exclusivistă a enotecii hotelului, care de curând a obţinut un premiu prestigios.Decid totuşi să îi cerem sfatul sommelierului puţin mai târziu, când voi lua prânzul în restaurantul, ce pare suspendat între arbori falnici.

Jacuzzi

Deşi sunt obişnuită cu spaţii vaste, la Privo, spa-ul cochet, dar micuţ, mi se pare mult mai potrivit locului. E o atmosferă intimă, care îţi conferă liniştea unui cocoon. Şi nici nu simt nevoia unui meniu bogat de terapii. Lista complexă a masajelor, care folosesc creme custom made din Italia, e tot ceea ce am nevoie pentru a mă destinde complet.

masaj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *