Hit the road, Bianca!

Mercedes GLE Coupé

Elegante, dar totodată impunătoare, noile SUV-uri de la Mercedes-Benz atrag toate privirile în trafic. După ce le-am condus atât pe străzile capitalei, cât şi pe teren accidentat, la munte, m-am convins că automobilele nu excelează doar la capitolul design şi confort, ci şi în ceea ce priveşte tehnologia revoluţionară pe care o au la bază şi performanţele.

E în jur de ora prânzului. În faţa casei Vlăsia din Snagov, noile SUV-uri de la Mercedes-Benz, GLE Coupé, GLE şi GLC stau aliniate cuminţi, asteptându-şi conducătorii pentru drive test. Sunt singura femeie dintre treizeci de jurnalişti din presa auto. Aşa că mi se acordă privilegiul de a-mi alege modelul favorit, chiar dacă în drum spre Cheile Grădiştei, urmează să trec şi la volanul celorlalte două.

Mercedes-Benz

Şi cum femeile nu pot ascunde când se îndrăgostesc la prima vedere şi îşi trădează sentimentele prin gesturi mici, aşa şi eu. Mă învârt în jurul unui GLE Coupé de un bleumarin strălucitor, îi deschid pe rând portierele, verific portbagajul astfel încât tuturor le este uşor să-mi ghicească preferinţele.

Bianca Nutu

 

GLE Coupe

După o zi de condus, dar şi de stat în dreapta lui Cristi, colegul meu mult mai experimentat în offroad cu care am făcut echipă, mărturisesc însă că nu mi-ar displăcea nici ideea de a conduce zi de zi un GLE sau un GLC .

Mercedes Drive Test

Mercedes GLE

Bianca Nutu

Impunător şi de încredere, GLE are un motor V6 puternic, cu o combustie internă, care îi asigură o viteză maximă  de 250 km/h. Consumul de carburant este redus la doar 3, 8 litri per 100 de kilometri.Mercedes GlC

GLC. Un autovehicul clasic, dar totodată inovator, de încredere și de experiementat pentru orice drum.

Cele trei SUV-uri au în comun design-ul elegant, forţa de mişcare şi tehnologia de ultimă generaţie, care mă duce inevitabil cu gândul la filmele SF. În plus, sunt ideale când vine vorba de a pleca într-o călătorie lungă întrucât se adaptează cu uşurinţă stilului tău de condus.

Ce-şi doresc femeile?
Dacă ne referim strict la maşini, garantez că noul GLE Coupé ar fi unul dintre cele mai frecvente răspunsuri. Iniţial, te va cuceri cu design-ul, care combină aspectul sport cu liniile senzuale, care redefinesc luxul. Cu aripi evazate puternic, jante cu diametrul de până la 55.9 cm (22 de inchi), o linie laterală a caroseriei înaltă și o gardă la sol generoasă, noul GLE Coupé duce imaginea unui coupé de mari dimensiuni cu patru uși la un nou nivel.

Personal, ceea ce mi se pare însă cu adevărat spectaculos este că acest model este rezultatul unei combinații de succes între un SUV și un coupé. Astfel, imediat ce maşina va demara, vei simţi că eşti la volanul unui coupé sportiv, extrem de agil. Totuşi, dacă semeni cu mine şi nu te simţi în siguranţă decât într-un SUV şi de multe ori, ai refuzat să conduci o maşină sport, îmi vei înţelege perfect entuziasmul. În ciuda poziției înalte de condus, demnă de un SUV și a unei vizibilități de jur-împrejur care nu poate fi egalată de un coupé clasic, vei avea pur şi simplu sentimentul că te afli la bordul unui automobil sport. Iar asta da, experienţă!

Interiorul cu scaune sport, volanul îmbrăcat în piele şi uşor pătrat, dar şi ecranul de mari dimensiuni, care se conectează la internet şi pe care poţi accesa serviciile pentru soluţionarea cazurilor de accident sau pană, ghidurile de călătorie sau aplicaţia Google Maps sunt de asemenea un plus demn de luat în seamă. Totuşi, să nu îţi fie teamă să te aventurezi pe teren accidentat. Mercedes-Benz face posibil ca modelele sale din clasa G să continue deplasarea chiar şi atunci când o singură roată are aderenţă.

Interior GLE

În ceea ce mă priveşte, indiferent că am condus în oraş sau drumuri de munte, mi-a plăcut enorm că maşina detectează cu uşurinţă pericolele de pe traseu, datorită interconectării şi a senzorilor periferici îmbunătăţiţi. De îndată ce depăşeam liniile continue, eram avertizată sonor, dar şi printr-o uşoară trepidaţie a volanului. Şi dintr-o dată, m-am gândit la prietenele mele, începătoare care simt nevoia unui copilot în dreapta care să le ghideze, dar care totodată le enervează pentru că le displace profund ideea de a depinde de altcineva. Ori acum, abia aştept să le spun că acum, se pot baza doar pe GLE Coupé şi pe sistemul de operare smart high tech.

SUV

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *