Gourmet Detox

detox

Materialul de mai jos face parte din seria  articolelor, care au apărut de-a lungul timpului în revista The ONE, dar pe care vreau să vi le împărtășesc și online. Sunt experiențe pe care oricând le-aș repeta, ar avea aceleași rezultate.

Str. Icoanei nr.40 din Bucureşti a devenit de curând adresa primului centru de detoxifiere cu acte în regulă de la noi din ţară. Cu aparatură de ultimă generaţie şi o echipă elitistă de medici şi terapeuţi, Centrul Infrafit inovează un domeniu, la care până nu demult, România nu excela. Mai jos, dovada.

După sărbătorile de iarnă, guvernate de un şir interminabil de overindulgences (de la nopţi albe la un meniu compus din prăjituri dimineaţa, la prânz şi seara), ideea de a urma un program de detoxifiere s-a conturat tot mai abitir în mintea mea. Aşadar, iată-mă la mijloc de ianuarie, culaptop-ul în braţe, navigând pe google în căutarea unui centru de detoxifiere de peste hotare. De ce de peste hotare? Ei bine, pentru că eu, una nu cred în promisiunile programelor de curăţare a organismului, care nu sunt supravegheate de specialişti.

Ca să fiu sinceră, am încercat de-a lungul timpului nenumărate protocoale de detox. Istoria personală îmi este presărată de vizite la nutriţionist, care îmi recomandau tot felul de sucuri şi de tincturi, menite să îmi purifice trupul. Iar dieta lichidă era opţiunea cea mai des invocată. Doar că nimeni nu părea să ia în calcul că era nevoie de o perioadă de pre-detox şi de una de post-detox, înainte de o astfel de iniţiativă. La fel cum nimeni nu pomenea nimic despre o metodă, care să acţioneze şi la nivel emoţional.

Bref, eram în căutarea unui program complex, ca la carte. Un program care să includă analize de sânge, şedinţe de masaj, terapii de relaxare, sesiuni de hidrocolonoterapie şi asistenţa unui nutriţionist şi a unui psiholog, în caz de urgenţă.

Cu puţin timp înainte de a-mi face bagajele, prietena mea, Raluca Iliescu m-a anunţat că primul centru de detox din România şi-a deschis porţile şi că îndeplinea în detaliu fiecare dorinţă a mea. Evident, că am închis valiza şi m-am prezentat la Centrul Infrafit. Cum să declin oferta de a testa pe propria piele cel mai complex program, conceput la standarde occidentale?!

mg-8572Detox. De-stress & Lose Weight

Sunt o mofturoasă. Mai ales la capitolul feluri de mâncare. Carbs lover, detest gustul amar şi ţin morţiş ca nivelul de serotonină să îmi fie mereu la cote maxime. Împătimită a consumului de cafea, mă declar cel mai elocvent exemplu de emotional eating. A se se consemna şi că sunt un Sisif al dietelor. Cum termin una, mă apuc de alta.

Nu gătesc. Nu îmi place să gătesc. Bucătăria mea e loc de depozitare al cremelor şi al parfumurilor. Iar un meniu raw vegan e un tărâm culinar neexplorat de papilele mele gustative.

Profilul de mai sus, elaborat într-un acces de sinceritate profundă nu l-a speriat nici pe medicul nutriţionist, şi nici pe Raluca Iliescu, CEO Infrafit, care aveau să îmi supravegheze evoluţia pe durata programului de detoxifiere Clean Up Your Life-licenţă preluată de la un reputat spa asiatic.

După ce mi-au ascultat discursul până la capăt, cred că mi-au dat şanse de reuşită tocmai pentru că eram dispusă să fac o schimbare radicală şi să încep un nou stil de viaţă. De la ei, am învăţat că succesul e un lanţ de eforturi la care te supui de bună voie. Altfel, te sfătuiesc de pe acum să îţi savurezi în tihnă porţia de brânză brie, asezonată cu struguri copţi şi să nu citeşti mai departe.Şi eu am fost prevenită. Protocolul e într-atât de complex încât îţi va solicita toată voinţa de care ai fost vreodată capabilă să dai dovadă.

Din fericire, primele 7 zile, cât durează faza de pre-detox şi care au rolul de pregăti organismul pentru dieta lichidă, sunt un răsfăţ. Mi-am început dimineţile desfăcând toate cutiile în care erau ambalate felurile principale de peste zi şi gustarea cu entuziasmul şi curiozitatea unui copil. Devenise un obicei să aştept curierul să îmi livreze meniul acasă şi să descopăr ce surprize culinare mi-au mai fost pregătite: supa cremă de legume, paste cu alge sau taco guacamole.

mg-8561 (1)

Curând, am ajuns să îmi ispitesc eu colegii cu sushi vegan sau salată de rucola, cu caju şi avocado. Seara, mi-am rezervat-o şedinţelor de drenaj limfatic cu Artemis, singura terapeuta pe mâinile căreia m-am lăsat şi care învins în lupta cu retenţia mea de apă. Şi tot ea, un reflexo-terapeut extrem de abil m-a liniştit când rezultatele testului BEV-un device de ultimă generaţie, care pe baza probelor de salivă, urină şi sânge, detectează chiar şi bolile în stare incipientă-, am descoperit o afecţiune a rinichilor, de care nici măcar nu aveam habar.

Drink Juices. Pray. Love

Chiar dacă am avut la dispoziţie şi serviciile unui psiholog, nu le-am înţeles rostul decât în faza dietei lichide. De la o zi la alta, am fost într-o năbădăioasă love-hate relationship cu sucurile şi supele ambalate în recipiente din sticlă (care conservă perfect enzimele şi elementele nutritive ale lichidelor, livându-i organismului doza de care are nevoie pentru o bună funcţionare).

O explozie de aminoacizi, enzime şi antioxidanţi, etichetate sugestiv Master Detox (cu grâu şi spirulină), Vitamin C Booster (ghimbir şi măr) sau Energy (banană şi spirulină), unele combinaţii au fost exact pe gustul meu. Altele aş fi vrut să le amân pe mai târziu. Asta pentru că mă prindeau într-un moment în care pendulam între a izbucni în plâns şi a stârni un scandal monstruos. Spiritele s-au calmat cu şedinţe de Biodream- terapie cu rol de reglare psiho-somatică, în urma cărora  m-am relaxat complet.

mg-8514

Detox your mind, your body and your contact list

În cazul meu, detox-ul a venit la pachet cu stări de nesiguranţă şi momente de sinceritate brutală cu mine însămi, în urma cărora am şters pur şi simplu din agendă oamenii care mă vampirizau energetic. Explicaţia ar fi simplă: sesiunile de hidrocolonoterapie cu Angel of Water, sistem brevetat FDA acţionează şi la nivel emoţional.

Evident, până nu testezi, m-ai putea chiar acuza că aberez. Vorbim însă după ultima şedinţă. Următoarele 5 zile din faza post-detox au început să aibă din nou gust bun, eforturile fiindu-mi răsplătite cu delicii raw vegane. Privind în urmă, vă spun cu mâna pe inimă că cele 6,5 kilograme pe care le-am pierdut, celulita, care s-a diminuat considerabil şi pielea luminoasă au meritat cu prisosinţă efortul!

 

 

 

 

 

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *