Fericirea prin ochi de reporter. Interviu cu Diana Parvu

diana parvu

Într-o lume în care oamenii se tem să mai deschidă televizorul şi să afle ce catastrofe s-au mai întâmplat, un reporter de la Kanal D vrea să ne arate partea plină a paharului. O cheamă Diana Pârvu şi în fiecare miercuri, în cadrul ştirilor Kanal D prezintă una dintre cele mai umărite rubrici, Codul Fericirii. Prin fiecare subiect pe care îl abordează şi prin fiecare material pe care îl creează, Diana îşi pune amprenta personală: Nu uitaţi să zâmbiţi! E gratis!

Şi dacă nu credeaţi că există o pastilă pentru fericire, Diana a inventat-o. Noua rubrică i se potriveşte mănuşă,având în vedere că, de când o ştiu, Diana e toată numai un zâmbet. Un zâmbet molipsitor, care poate lumina o încăpere întreagă, mută munţii din loc şi înseninează inimi. Mărturisesc că am ţinut neapărat să o descos despre ce înseamnă fericirea pentru ea, dar şi despre cum e să lucrezi la ştiri. (Foto: Dragos Lapadatu)

diana parvu

Bianca Nutu: De unde ti-a venit ideea de a te face reporter? La ce varsta ai luat aceasta decizie?

Diana Parvu: Inca de cand eram mica ma imaginam lucrand in televiziune. Imi amintesc ca faceam spectacole in fata blocului si eu mereu voiam sa le prezint sau, de sarbatori, cand ne adunam toti verisorii, transformam camera mea intr-un studio si ne jucam de-a “televiziunea”.:)))) Sincer nu mi-am imaginat vreodata ca eu chiar voi ajunge pana aici, dar uite ca nu degeaba se spune  “ai grija ce iti doresti ca s-ar putea sa se indeplineasca”. Recunosc insa ca asta ma face foarte fericita.

Bianca Nutu: Ai stiut de la inceput  ca vrei sa fii reporter sau ai mai cochetat si cu alte meserii?

Diana Parvu: Sunt o fire comunicativa si mereu m-am orientat catre domenii care au legatura cu asta. Inainte sa lucrez la Kanal D, am lucrat intr- o agentie de PR. Faceam PR Corporate pentru multe companii internationale si, de fapt, acum imi amintesc ca am avut un eveniment mare, cu zeci de angajati si ne trebuia o fata draguta care sa prezinte pe niste panouri mari desfasurarea team-buildingului. Sefa mea de atunci a zis: “Hai, Diana, sa vedem ce iese ca tu oricum esti vorbareata si frumoasa”. “Eu?!” , am intrebat-o uimita. Si iata ca ma pune in fata camerei, imi da textul si …reusesc chiar sa o impresionez Mi-a si zis atunci :”Tu trebuie sa lucrezi in televiziune, ai in sange asta!”.

Bianca Nutu: Zi- mi mai multe despre rubrica ta noua Codul fericirii din cadrul stirilor Kanal D.

Diana Parvu: “Codul fericirii” , rubrica din cadrul Stirilor Kanal D de miercuri de la ora 19:00, este in primul rand un proiect de suflet. Mi-am dorit sa fac ceva care sa ajute, care sa conteze si sa aiba substanta. Si ideea mi-a venit vazand toate stirile acestea despre nenorociri, saracie si probleme. Parca atunci cand deschideam televizorul mai rau ma intristam. Da, stiu ca viata este grea, dar uneori avem nevoie si de putina fericire, zambete. Avem nevoie sa ne focusam  si pe lucruri pozitive si sunt sigura ca in viata fiecaruia dintre noi exista ceva frumos pentru care merita sa zambim, sa multumim si sa fim feiriciti. “Pastila” aceasta de fericire  este impartita in trei parti : minte, trup si suflet.   Ea are rolul de a aduce zambete pe chipurile telespectatorilor, de a-i relaxa dupa o zi grea, dupa o zi proasta la serviciu  si de a aduce informatii noi in rezolvarea micilor probleme cotidiene, care, uneori, ne pun in situatii limita.

Bianca Nutu: Cum ai defini fericirea?

Diana Parvu: Fericirea pentru mine inseamna sa fiu inconjurata de oameni frumosi, de iubitul meu, de prieteni, de familie. Cred ca fericirea ne-o facem singuri si, de fapt, ea vine din faptele noastre. Chiar ma gandeam intr-o  zi ce norocoasa sunt sa am langa mine oameni care ma ajuta sa evoluez, care ma sustin, sa am asa o echipa frumoasa si implicata la “Codul fericirii”.  Stii, rubrica asta pentru mine este un vis implinit.  Am inceput cu niste materiale speciale, care ulterior s-au transformat in aceasta rubrica.  Imi dau lacrimile si acum cand ma gandesc ce am simtit cand am aflat ca a trecut proiectul, cand a intrat prima editie pe TV, iti spun sincer ca simteam ca ma sufoc de emotii.

Bianca Nutu: Din afara pare glam sa fii reporterul si prezentatorul  unei astfel de rubrici, cum decurge insa o zi din viata ta? La urma urmei sa fii reporter la stiri nu e o munca deloc usoara.

Diana Parvu:  O zi din viata mea  este plina; incepe la 7:30 si se termina la 21:00 , dar in acelasi timp este  minunata, iar asta pentru ca am  norocul sa fac ce imi place si nici nu simt ca muncesc. Ma trezesc, imi beau cafeaua, citesc presa si repede incep sa ma aranjez pentru filmari. Apoi plec si urmez planul de filmari stabilit cu o saptamana inainte. Iar apoi vin in redactie si scriu tot ce am filmat. Creez, combin, practic, rubrica din cadrul Stirilor Kanal D “Codul Fericirii” este creatie pura, cum imi place sa zic. Iau un topic si il dezvolt, iar rezultatul il vedeti in fiecare miercuri la Stirile de la ora 19:00.

Bianca Nutu: Povesteste-mi o situatie funny de la filmari.

Diana Parvu:   Balbele, fireste. Ni se intampla tururor. Allteori, cand iau interviuri pe strada, ma trezesc vorbind singura pentru ca oamenii efectiv fug de camera. Dar nu ma las pana nu obtin tot ce imi trebuie pentru material.

Bianca Nutu: Fericirea sta in lucruri mici, dar si intr-o geanta preferata,pantofii potriviti, rochia visata, produse de beauty sau o cina copioasa intr-un restaurant. Zi-ne locurile tale preferate.

Diana Parvu: Locurile mele preferate… Hmmm,patul meu confortabil in care imi place sa lenevesc in weekend ….:))) Nu prea mai am timp de iesit in oras, dar, printre filmarile mele iti spun sincer ca am descoperit un loc foarte dragut in centrul vechi. Se numeste “Gilda Music and Lounge”, au aici si club si  restaurant si…atentie, teatru! Este genial!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *