Eat.Ski. Sparty (A doua zi in Ischgl)

Ischgl

Jurnalul de vacanta in celebrele statiuni austriece din Valea Paznaun (pe care l-am inceput aici) continua.

#Ziua2.

 Alarma ceasului sună la ora 7. Sunt în culmea fericirii (not). După micul dejun, îmi fac apariția în fața hotelului într-un costum de ski fuchsia (l-am primit cadou cu niște ani în urmă, când m-am pierdut de nenumărate de ori de restul grupului și a fost singura soluție care a funcționat pentru a fi reperată; a se nota spiritul meu de orientare). Ochii îmi sunt acoperiți de o pereche de ochelari Chanel ,și privindu-mă în oglinda din recepție, mi se pare că se potrivesc perfect cu glamour-ul din Ischgl. Unul dintre băieți, skior cu experiență nu e de aceeași părere, și îmi explică importanța ochelarilor speciali. Îmi împrumută el o pereche-pentru care îi rămân etern profund îndatorată.

Ischgl

La 1,251 de metri altitudine, privirea mea poate cuprinde doar o mică parte a domeniului schiabil din Iscghl, și tot mi se pare infinit. ( Sunt 238 de kilometri de pârtii excelente, 45 de telecabine și telescaune, 1,100 de instalații de zăpădă, iar sezonul trecut, a fost inaugurată noua telecabină „Piz Val Gronda“, care leagă încă o pârtie și o mare regiune de freeride, care ajunge până în Valea Fimba. La începutul acestui sezon s-a deschis o nouă telecabinbă cu cabine pentru 28 de persoane, aducând iubitorii sportului de iarnă din partea de est a localității pe vârful Pardatschgrat, la 2.624 metri altitudine, în timp record, fără stație intermediară).

Piz Val Gronda

Veselia plutește în aer. Totuși, în mulțimea de oameni, care trec cu precizie pe lângă mine, virând când la dreapta, când la stânga, de parcă aceasta ar fi a doua lor natură, eu mă simt un pericol public. Un Apfelstrudel, la terasa cu scaune învelite cu blană de oaie pare o alternativă mai plauzibilă.

Ski In Iscghgl

Ischgl ski slopes

Sunt preluată la timp de Christoph Sonderegger, unul dintre monitorii de sporturi de iarnă ai școlii de ski din Ischgl. Prima lecție e epuizantă. Alături de ceilalți doi începători ai grupului, învățăm să înaintăm în amonte. Eu sunt un Sisif al Alpilor, fără îndoială. Surprinzător, ne prăbușim în zăpadă doar de câteva ori, și învățăm relativ repede să coborâm la vale, în plug.

La prânz, mândri de noi, ne înșirăm reușitele. Evident, pălesc în fața celor enunțate de profesioniști, care au trecut granița, și au ajuns în Samnaun, un sătuc din Elveția. Așa că ne concentrăm mai degrabă asupra prânzului delicios de la Alpenhaus VIP Lounge-un gourmet hub veritabil, situat în apropiere de Silvretta Arena Ischgl.

Alpenhaus

Seara, am putea merge într-un din cluburi. Poate, în Pacha. Sau la săniuș. Eu, una prefer să dorm.Iar după un duș fierbinte, îmi schimb chiar și ritualul de beauty: crema anti-inflamatorie ia locul celei hidratante

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *