(Dez)ordinea din relaţii

relatii

E trecut de ora prânzului. Cafeneaua din Dorobanţi în care mă aflu e micuţă, cu câteva mese îngrămădite astfel încât e imposibil să nu auzi conversaţiile din jur. Cele mai multe despre relaţii.

Chiar în spatele meu, două femei care nu par să aibă mai mult de 30 de ani, fac o analiză minuţioasă a întâlnirii uneia dintre ele cu un bărbat venit de peste mări şi ţări. Pe scurt, el s-a deplasat în România, au petrecut câteva zile împreună, după care dus a fost şi nu a mai catadicsit să dea niciun semn.

Tinerele sunt intrigate de dispariţia şi de lipsa lui subită de interes. Firul poveştii este reluat iar şi iar în căutarea unor semne care să fi prevestit dezastrul.

-Ţi-a adus ceva când a venit?, întreabă prietena cu o voce de detectiv, de parcă acest detaliu ar lămuri întreaga situaţie.

Fata scutură scurt din cap că nu.

-Dar te-a întrebat dacă vrei să îţi aducă ceva, dacă ai nevoie de ceva?

Acelaşi Nu, de data asta rostit răspicat.

-Şi el ce se aştepta? Să te bage în pat atâta vreme cât nu e în stare să îţi aducă nimic?!

Marea greşeală din relaţii

Mărturisesc că mentalitatea aceasta românească (mă rog est-europeană) mă ia cu frisoane. Nefericirea din relaţii pe care o invocă femeile tot mai des în ziua de azi aş pune-o tocmai pe seama unor valori complet greşite (din perspectiva mea, evident).

Ascultaţi cu atenţie discursurile feminine şi vă veţi da rapid seama că bărbatul ideal e un fel de Christian Grey. Numai că, ce să vezi, doamnele nu suspină după Camera Roşie, cravaşe şi cătuşe, ci mai degrabă după generozitatea ieşită din comun a bărbatului tânăr şi puternic, care îndeplineşte dorinţe pocnind din degete.

Bărbatul ideal plăteşte mesele la restaurante sofisticate, trimite buchete imense de flori (numai bune de postat pe instagram), te surprinde cu vacanţe exotice, te însoţeşte la shopping şi are cardul pregătit în orice moment. Mai mult ca sigur, aşa îşi antrenează el bicepsul. Efectiv, e topit după tine. Şi deşi îl vânează alte nenumărate femei, el doar pe tine te vrea.

EL, acest bărbat tânăr, frumos de pici, care are un abdomen tare ca piatra, un elicopter şi un private jet, un penthouse imens decorat de un designer în vogă, o garderobă plină de costume slim fit de la branduri costistitoare şi o colecţie impresionantă de maşini. Nu are datorii la bancă şi e dispus să îţi achite toate ratele. EL e în slujba ta, pregătit să îţi pună totul la dispoziţie şi mulţumit că tu te culci cu el. Bună dimineaţa!

E trist că nopţile de amor sunt decise în funcţie de economie, nu de chimie. Cunosc enorm de mulţi bărbaţi de succes, unii milionari, unii tineri şi milionari, şi am aflat chiar de la ei că nimic nu este mai neatrăgător decât o femeie materialistă. Evident, unii vor investi o sumă frumuşică pentru plăcerile lor, dar asta nu te va face să te simţi o doamnă iubită. Nicidecum!

Un bărbat nu e dator să îţi dea nimic. De fiecare dată însă când va constata că nu interesele materiale v-au adus împreună, îţi va oferi mai mult decât poţi tu să îţi imaginezi. Chiar şi în condiţiile în care nu câştigă o avere.

Bărbatul ideal există. Doar că o să fugă de tine ori de câte ori va remarca în repetate rânduri că nu faci nici măcar gestul de a plăti o amărâtă de cafea. Ori de câte ori iei lucrurile for granted şi te comporţi ca şi cum e de la sine înţeles că el trebuie să se ocupe de toate cheltuielile.

Generozitatea bărbatului este direct proporţională cu generozitatea femeii. Şi de fiecare dată când te plângi că un bărbat e zgârcit, întreabă-te când a fost ultima oară când ţi-ai dăruit tu ţie ceva. Asta ca să nu te întreb când a fost ultima oară când ai dăruit unui bărbat ceva mai mult decât piruete în dormitor. 

Acest text nu a fost scris pentru a generaliza, ci a pentru face distincţii. Dacă v-a plăcut, susţineţi autoarea cu un like aici.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *