Detoxifiere în stil japonez

iyashi dome

Nu sili norocul să vină la tine. Uneori, el vine singur la o ceaşcă bună cu ceai, spune un proverb japonez. Şi mie chiar aşa mi s-a întâmplat. Îndrăgostită iremediabil de cremele de la Yon-Ka, pentru a le afla povestea am stabilit un interviu cu Carmen Goldenberg, cea care a adus brand-ul la noi în ţară.

10258864_10202276983152709_5239636459125744885_o

Trecând de la o mărturisire la alta şi sorbind din ceaiurile noastre delicioase cu ghimbir, descopăr că ne leagă ceva mai mult decât o chimie inexplicabilă. Avem pasiuni comune şi suntem fascinate de cultura japoneză. Şi, ca şi cum ar fi ştiut că sunt în căutarea unei metode eficiente de a-mi detoxifia corpul, noua mea prietenă îmi propune să testez Iyashi Dôme – un aparat care şi-a câştigat rapid faima în cele mai prestigioase spa-uri din lume şi pe care Carmen îl distribuie în România.

La invitaţia ei, o urmez de-a lungul cochetului showroom din strada Academiei, nr. 35-37. În mijlocul ultimei încăperi, tronează un device alb ce seamănă cu un tunel în interiorul căruia te poţi aşeza şi în care, datorită căldurii emanate de razele infraroşii, vei transpira abundent. Deşi sunt claustrofobă, faptul că îmi voi ţine capul afară şi că aş putea întrerupe şedinţa oricând îmi doresc, ridicând pur şi simplu capacul, îmi dă curaj să mă programez la o sesiune de tratament chiar a doua zi.

Înapoi în viitor

Între 1945 şi 1947, guvernul japonez a investit sume uriaşe în cercetare pentru a găsi o metodă prin care efectele nocive ale celor două bombe atomice, create din uraniu şi plutoniu, să fie minimalizate. Printre oamenii de ştiinţă care s-au aventurat în crearea unui aparat cu rol purificator şi regenerant pentru organism se numără şi profesorul Shigeru Uemura. Inspirându-se dintr-o metodă niponă ancestrală, Suna Ryoho, care presupune să te îngropi în nisip fierbinte pentru a elimina toxinele prin transpiraţie, profesorul a creat Iyashi Dôme – o tehnologie bazată pe raze infraroşii care să fie percepute de celulele corpului uman şi care să aibă acelaşi efect detoxifiant. În timpul unei singure şedinţe, exsudaţia este atât de profundă încât sunt eliminate chiar şi metalele grele, nu doar toxinele.Mai mult, rezultatele studiilor au demonstrat că sistemul poate fi şi o soluţie extrem de eficientă pentru pierderea în greutate şi, în plus, are beneficii anti-aging uluitoare. Pe parcursul unei luni, urmând un protocol de două sesiuni pe săptămână, s-a dovedit că pierderea medie în greutate este de 3,4 kilograme.

Some like it hot

A doua zi, mă reîntorc nerăbdătoare să testez Iyashi Dôme. După ce beau un pahar mare cu apă, mă urc pe un cântar performant, care îmi înregistrează greutatea, grăsimea viscerală, masa musculară, nivelul de hidratare şi vârsta metabolică. La câteva minute după ce mă aşez în interiorul aparatului, încep să transpir. Mai întâi abia perceptibil, apoi din ce în ce abundent. Senzaţia de căldură nu e insuportabilă şi nici nu simt că mă sufoc. În plus, acordurile în surdină şi aroma unei lumânări parfumate îmi relaxează mintea complet. După 35 de minute, la finalul şedinţei, mă reîntorc pe cântar.

sm-5969

Când confrunt rezultatele cu cele de dinainte, am o surpriză de proporţii: metabolic, am întinerit, am pierdut 500 de grame şi, paradoxal, deşi am transpirat intens, nivelul de hidratare s-a îmbunătăţit considerabil. Ca să nu vă mai spun că pielea nu mi-a fost niciodată mai catifelată, iar chipul, deşi îmbujorat, mai radiant. Norocul chiar că a fost de partea mea! Iyashi Dôme este disponibil în Bucureşti la Premier Palace Spa, Michelle AntiAging  and Dental Clinic şi în Poiana Braşov, la Vitarium Spa de la Hotel Alpin.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *