De ce să fii pe locul 2 când poţi fi pe locul 1?

m a inselat

Ai un gol în suflet. Ştiu. Nu te poţi concentra la nimic. Nimic din ce spun ceilalţi nu are noimă. Mintea ta e în altă parte. De fapt, nici măcar nu te mai interesează ce spun ceilalţi. A fost o vreme când le cereai sfatul. Recunoaşte! Cândva, petreceai ore bune la telefon, pe net, la psiholog să te documentezi cum să îl legi de tine. Acum ştii că trucurile în materie de seducţie nu funcţionează mereu. Ai fost la astrolog, ţi-ai dat şi în cărţi, şi ai plâns şi prin biserici.

Nu a fost de prea mare ajutor pentru că tu te simţi la fel de singură. La fel de abandonată. Chiar în clipa asta, ţi-ar prinde mai degrabă bine o sesiune cu un maestru zen, care să te înveţe să îţi domoleşti nervii. Fierbi pe dinăuntru. L-ai confruntat, i-ai reproşat tot ceea ce aveai de reproşat, dar nimic din ce spuneai tu nu avea noimă. Mintea lui e în altă parte.

Şi ştii ce e cel mai trist? Că nu eşti a doua femeie din viaţa lui. Nu eşti a doua opţiune. Nu, nu. Tu doar ocupi locul doi în viaţa lui.

Poate că are o amantă, poate că e workaholic, poate că nu l-a învăţat nimeni cum să îşi arate sentimentele.  Nu te-ai săturat să vânezi de ce-urile? De câtă vreme eşti nefericită? De câtă vreme te simţi invizibilă? De câte ori ai refuzat să ieşi din casă pentru că aveai o stare proastă….din cauza lui?

***

O să îţi spun doar atât. În lumea asta glossy în care mă învârt eu, cuplurile sunt tare şubrede. Femei şi bărbaţi deopotrivă pozează în îndrăgostiţi eterni, dar în intimitatea lor, dau cărţile pe faţă şi dorm în paturi separate. Cel puţin unul dintre ei suferă şi adoarme noaptea plângând.

Când ies în lume râd fals, cu gura până la urechi. Doar că nu remarcă aproape nimeni. Pentru că mai toţi au aceleaşi probleme în vieţile lor. Şi mai toţi se frământă la gândul că nimeni nu îi iubeşte de fapt.

Poveştile de dragoste reale îi deranjează şi îi incomodează. Când doi oameni apar ţinându-se de mână prin vreun ziar, vocile rele şuşotesc că sigur ştiau că după colţ îi aşteptau paparazzii.  Ei vor să salveze aparenţe. Ei vor să salveze averi. Tu salvează-te pe tine.

De ce să fii pe locul 2 în viaţa lui când poţi fi pe locul 1 în viaţa ta?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *