De ce ma bucur ca sunt (doar) fosta lui iubita

cum scapi de fosta iubita

 

Unele relaţii încep prost şi se termină cu happy end. Altele pornesc abrupt, cu fluturi în stomac şi se încheie paşnic, de comun acord. Că după aceea, oamenii îşi mai bat obrazul şi îşi mai scot ochii, e cu totul şi cu totul altă poveste.

Să nu uităm însă de cele care te zguduie atât de puternic la început încât ai putea să juri că nu veţi rezista mai mult de o lună.  Tic-tac, tic-tac… Timpul trece tiptil tiptil şi te trezeşti că eşti fericită, că el e omul alături de care te vezi la bătrâneţe, înconjurată de nepoţi. Şi fix când credeai că pe voi nimeni şi nimic nu vă mai desparte, îţi faci singură bagajele şi ieşi din viaţa lui. Ştii prea bine la ce mă refer. La genul acela de relaţii, care se rup cu mascara scursă şi caserole de îngheţată golite peste noapte; dar ai vrut tu să fie aşa. E spre binele tău să fie aşa.

Şi da, când afli că el şi-a făcut o altă relaţie, prima informaţie pe care vrei să o afli este numele noii sale iubite  şi contul ei de facebook. Ai tu timp berechet ulterior să analizezi dacă e mai înaltă ca tine, mai grasă sau mai frumoasă. Concluzia e oricum mereu aceeaşi: e sub nivelul tău. Da, da. Ştii că a fost mai bine pentru tine să pleci din viaţa lui. Asta nu te împiedică însă să îţi pierzi vremea, cu ochii lipiţi de instagram-ul ei. Când nu postează nimic nou, te iau toţi dracii. Când postează o poză cu el, te ia plânsul. E semn că şi-a găsit fericirea lângă ea.

Într-un alt colţ de oraş, de ţară sau de continent, actuala lui iubită te scanează pe tine. Probabil, habar nu are că tu ai pus punct când el mieuna că vrea să o ia de la capăt. Cum sigur nu ştie nici de nopţile în care omul se îmbăta şi îţi trimitea audio voice-uri pe whatsapp în timp ce ea dormea liniştită.  Ea ştie doar atât: eşti sub nivelul ei. Asta nu o împiedică să îşi piardă vremea cu ochii lipiţi de instagram-ul tău. Când nu postezi nimic nou, o iau toţi dracii. Când postezi o poză cu un alt bărbat, ţopăie de fericire. E semn că ţi-ai găsit fericirea în altă parte.

Tic-tac, tic-tac… Timpul trece tiptil şi îţi dai seama că ţi-e mai bine fără el. Îţi dai seama că îţi doreai mai mult decât să stai în umbra lui. E suficient să mai arunci o privire pe contul ei de facebook ca să înţelegi că aşa ar fi arătat viaţa ta. Tristă şi amară. Te mai uiţi o dată pe instagram-ul ei şi îi citeşti tristeţea în ochi. Paradoxal, tu o înţelegi cel mai bine. Tu ştii cel mai bine ce e în sufletul ei. Ai fost acolo cândva…până ai decis că e spre binele tău să pleci.

Vine o vreme când actuala lui iubită devine fosta ta rivală. Vine o vreme când nu îţi mai pasă. Când eşti prea ocupată cu o altă relaţie, care a început prost, dar are toate şansele să fie cu happy end. Pe ea o laşi în urmă. Pe el îl închizi într-un colţ de suflet şi îi mulţumeşti că te-a eliberat.

* Fragmentul de mai sus face parte din Ghid de supravieţuire în lumea glossy-o comedie de moravuri construită în jurul unei idei simple, Cum să (nu) te îndrăgosteşti în Bucureşti.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *