Dăruieşte emoţii.Cadouri de Crăciun

cadouri de Craciun

O maşină de scris pe care am văzut-o într-un film la care ne uitam amândoi şi care mi-a ajuns la uşă, multe luni mai târziu, în Ajun de Crăciun. O cutie de ceai care s-a plimbat de la capătul lumii până la Bucureşti. Bilete de avion şi o vacanţă în Dubai, presărată cap coadă cu tot ce avea de oferit mai frumos acel oraş, strecurate într-un îngeraş agăţat în brad. Prima mea pereche de sandale de la Casadei. O brăţară tennis cu atâtea diamante câte luni trecuseră de când ne-am cunoscut. O bluză inscripţionată cu numele meu şi titulatura de beauty writer, ca să nu îmi mai treacă vreodată să renunţ la scris. Un glob auriu cu numele meu pe el adus din Piaţa de Crăciun de la Viena, unde eu nu am putut ajunge. Şi nu mai pun la socoteală rochiile şi parfumurile preţioase, şedinţele de machiaj sau voucherele cadou la spa şi în centrele de beauty, prietenia şi dragostea necondiţionată demonstrată de-a lungul vremii, nu doar de Crăciun.

Şi pentru că îmi place la nebunie să fac cadouri, nu doar să le primesc, o să continui şi în acest an proiectul Dăruieşte emoţii. Aşa că începând de azi, aşteptaţi-vă să descoperiţi zilnic pe blog sugestii de cadouri, dar şi să fiţi căutaţi de curier curând. Or să vină la pachet cu Ghidul dărniciei de Crăciun. 

GHIDUL DĂRNICIEI DE CRĂCIUN

1. Declaraţiile siropoase sau promisiunile pompoase rostite cu tandreţe la telefon mai ales în preajma sărbătorilor (oricât ne-ar gâdila orgoliul) nu înlocuiesc prezenţa în carne şi oase a oamenilor pe care îi iubim. Tocmai, de aceea, după părerea mea, cel mai frumos cadou pe care îl putem dăruim celor din jur e să le oferim din timpul nostru şi să vrem să fim acolo, lângă ei de-a adevăratelea.

2. Gesturile mici (fie că e vorba despre ciocolată, un pix sau o carte) fac diferenţa atâta vreme cât reprezintă cadouri personalizate, care au legătură cu cel care primeşte darul. Altfel, un gest mic trădează de fapt nepăsare.

3. Între un Crăciun şi altul se scurg suficient de multe zile ca să analizăm ce i-ar face fericiţi pe părinţii noştri, pe jumătatea inimii noastre sau pe prietenii cei mai buni. Aşa că e inutil să invocăm programul încărcat sau grijile care ne apasă pe umeri pentru a ne justifica incapacitatea de a le face o bucurie. Asta nu se numeşte lipsă de timp sau de inspiraţie, ci lipsă de interes.

4. Uneori, vrei primi cadouri de la cine te aştepţi mai puţin. În schimb, cei cărora ai fi fost dispusă să le dăruieşti luna de pe cer s-ar putea să te surprindă neplăcut. Şi totuşi, e important să ţinem minte, zic eu că un cadou nu e un troc. Nu e un joc cine dăruieşte mai mult, în urma căruia unul se umflă în pene şi îi scoate ochii celuilalt. Faci cadouri pentru că simţi să le faci, fără să aştepţi vreo răsplată sau aplauze. Un cadou arată cât de importantă este pentru noi persoana căreia îi este destinat. Iar dacă la rândul său, acea persoană ne dăruieşte ceva ce nu se ridică la nivelul aşteptărilor noastre, hai să percepem mesajul ca atare. Pentru ea sau pentru el, nu suntem la fel de importanţi. Faptul că ei sunt importanţi pentru noi şi le-am făcut un cadou pe măsură spune ceva despre noi, nu îi obligă pe ei să dea ceva la schimb.

5. Nu mai e cazul să dăruim nimic celor care ne fac să percepem întregul demers ca pe o corvoadă (dar pe care până acum îl duceam la bun sfârşit pentru a păstra aparenţele).

6. Tuturor ne place să găsim sub brad o cutie împachetată cu fundă roşie. Ne place sentimentul că cineva s-a gândit la noi. Unele cadouri însă ni le putem face chiar noi.

7. Cei din jur nu ştiu ce ne dorim dacă nu comunicăm şi nu le spunem cu voce tare. La urma urmei, de aceea au fost inventate wish list-urile şi scrisorile către Moş Crăciun. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *