Dali Haute Parfumerie: parfumuri pentru oamenii care simt şi trăiesc diferit

dali haute parfumerie

„Salvador Dali nu era un ciudat. Pur şi simplu, nu era normal”, mă lămureşte zâmbind ghidul, care mă însoţeşte prin Dali Theatre & Museum din Figueres, Spania.  „Devin geniali doar oamenii care au curajul să facă lucrurile diferit, cu riscul de a fi excluşi din anumite cercuri sociale sau de a fi ridiculizaţi”, rosteste acesta apăsat fiecare cuvânt.

Revenind în 2017, îmi dau seama că era oamenilor geniali e pe cale să apună. Şi asta pentru că mai mult de 90 % dintre locuitorii acestei planete vor cu orice preţ să aparţină unei turme. Altfel, nu îmi explic isteria şi cozile imense în faţa unor magazine când se anunţă lansarea vreunui produs nou. Nu înţeleg dorinţa inexplicabilă de a copia la indigo stilul de viaţă al unei vedete şi nici nefericirea cruntă când acest obiectiv nu este atins.

Vorbim mai des ca niciodată despre autenticitate, dar nu prea mai ştim cine suntem cu adevărat. Vrem să copiem, nu să ne inspirăm. Într-un astfel de context social, Dali Haute Parfumerie aduce un suflu nou şi propune o colecţie de 5 parfumuri inspirate din cele mai frumoase bijuterii create de artist, pornind de la inconfundabilele simboluri: ochiul, fluturele, pocalul, mâna şi ceasul.

Sticlele sunt doar un pretext să te prindă în joc. După ce esenţa se aşează cuminte pe piele, o să descoperi de ce sunt dedicate celor care simt şi trăiesc diferit. Colecţia Dali Haute Parfumerie te aşteaptă în magazinele Elysee sau online.

Când o capcană se transformă din seducţie în iubire eternă

Calice-de-la-Seduction-Eternelle-ambient

Calice de la Séduction Éternelle, EDP 100 ml, Dali Haute Parfumerie, 1350 lei

Asemenea lui Dalí, care în anul 1953 a creat o bijuterie inspirată din legendara poveste de iubire Tristan și Isolda, maestrul parfumier Alberto Morillas a decis să aducă un tribut olfactiv iubirii eterne:Calice de la Séduction Éternelle. Ambivalența acestui parfum unisex este oferită de notele delicate și senzuale de iasomie, ylang-ylang și vanilie, accentuate de acordurile lemnoase.

Te voi hipnotiza!

Regard Scintillant de Mille Beautés, EDP 100 ml, Dali Haute Parfumerie, 1350 lei

Fascinat şi atras ca un magnet de simbolul ochiului pe care Dali la rândul lui l-a exploatat în opera sa, Morillas a creat Regard Scintillant de Mille Beautés,un parfum elegant și misterios, ce incită simțurile și îți dezvăluie o altă viziune asupra lumii. Conține note de trandafir turcesc, Mandarin, absolut de Ambrette, lemn de cedru și acorduri de mosc, având puterea de a te transpune într-un univers paralel în care frumuseţea şi iubirea capătă alte definiţii.

Dintr-o atingere

Mélodie du Cygne de la Main , EDP 100 ml, Dali Haute Parfumerie, 1350 lei

Așa cum Zeus metamorfozat într-o lebădă o seduce pe Leda, regina Spartei, la fel ne seduce Alberto Morillas cu acordurile fine de bergamotă, violetă, floare de portocal, lemn de santal, praline și vanilie, prezente în Mélodie du Cygne de la Main. Notele de iris florentin fixează pe piele aromele de trandafir catifelat, prefigurând senzația unei atingeri senzuale care a inspirat și faimoasa bijuterie a lui Dalí, „Mâna cu vene de frunză”.

Voyage, voyage

Voyage Onirique du Papillon de Vie, EDP 100 ml, Dali Haute Parfumerie, 1350 lei

În 1965, Dalí a surprins o lume perfectă prin bijuteria sa „Pocalul vieții”. Asemenea unui fluture gingaș și dezinvolt, simbol al vieții, al metamorfozei și al speranței, Alberto Morillas ne invită să pornim într-o dulce călătorie olfactivă, să ne bucurăm viață, lăsâdu-ne cuprinse de mireasma  absolutului de portocal și de cea a unui buchet prețios de flori albe cuprinse în Voyage Onirique du Papillon de Vie.

Îţi mai aduci aminte cine sunt?

FLUIDITE-DU-TEMPS-IMAGINAIRE

Fluidité du Temps Imaginaire, EDP 100 ml, Dali Haute Parfumerie, 1350 lei

Bijuteria emblematică a lui Dalí „Persistența memoriei” surprinde fluiditatea cu care timpul se prelinge în viața noastră, lăsând în urmă doar amintiri și senzații. Alberto Morillas își propune să fixeze pe piele un parfum greu de uitat, ce conține note florale de iasomie  Sambac și bergamotă, condimenate cu tuberoză indiană, șofran, Burbon de Vanilie și lemn de santal. Radiant și senzual, Fluidité du Temps Imaginaire alunecă pe piele, permiţând celor mai ascunse dorinţe să iasă la suprafaţă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *