Cum să îți transformi casa într-o oază de relaxare

luiss

Zi de zi, suntem bombardați cu reclame de tot felul, care ne distrag de fapt atenția de la ceea ce este cu adevărat important. Și cum nu e decât o iluzie că putem cumpăra fericire, ne aglomerăm casele și viețile cu obiecte inutile. Într-o societate în care e încurajat din răsputeri consumerismul, LUISS, un nume nou în industria hotelieră și pe piața Horeca din România, și-a făcut țel din a educa fiecare consumator despre ceea ce înseamnă să investești cu adevărat în starea de bine, în confort, în acasă.

În showroom-ul LUISS din Brașov sau pe www.luiss.ro, descoperi o gamă variată de paturi, perne, saltele și lenjerii pe care le vei regăsi și în multe dintre hotelurile de 5 stele. Daniela și Răzvan Nuțu, fondatorii brandului abordează odihna și calitatea somnului-nevoi banale, dar pe care mulți le ignoră- cu maximă seriozitate. 

luiss

Totodată, parfumurile de casă și lumânările parfumate de la Culti Milano care se regăsesc în portofoliul lor definesc ceea ce înseamnă acasă pentru cei doi antreprenori. E locul unde ar trebui să îți încarci bateriile, să te bucuri de cei dragi și să te relaxezi. Doar că relaxarea e deopotrivă o știință și o artă. Iar ei i-au învățat secretele de la cei mai buni experți din domeniu.

luiss 

Spune-mi cum miroase casa ta ca să îți spun cât de relaxat ești

În 2004, Linda Buck și Richard Axel au primit premiul Nobel în fiziologie pentru studiul revoluționar pe care l-au făcut în legătură cu simțul mirosului și cu receptorii olfactivi. Ei au adus dovezi științifice concludente că parfumul are impact asupra minții conștiente, că stabilizează și modifică starea de spirit. 

Așadar, nu e greu să ghicim de ce emoții este guvernată o persoană a cărei casă are un miros greu, închis, respingător. Chiar dacă, așa cum arată alt studiu, în maxim 20 de minute ne obișnuim cu un miros și nu îl mai simțim, efectele sale nu dispar. Continuă să ne influențeze în bine sau în rău. Tocmai de aceea, un difuzor de parfum sau o lumânare parfumată aleasă cu grijă reprezintă soluția ideală când vrem serenitate și armonie. 

La curent cu toate noutățile din aromacologie (psihologia parfumurilor), fondatorii Luiss au ales să colaboreze cu Culti Milano, un brand prestigios creat în 1988 de către Alessandro Agrati (designer de interior). Unul dintre cei mai importanți producători de parfumuri din lume, Culti Milano este recunoscut ca fiind inventatorul primului difuzor de cameră cu bețe de ratan. Preferatul meu este Aramara. Pur și simplu, miroase a fericire!

luiss

Lumânări parfumate: exercițiu de romantism, meditație și eliminare a stresului

Am o colecție impresionantă de lumânări parfumate. Le aprind când scriu sau citesc, când sunt visătoare, când mi-e dor, când mă rog sau când meditez. Fiecărei stări îi corespunde o aromă. 

Lumânările parfumate de la Culti Milano îmi plac pentru că îmi transformă după bunul plac casa într-un spa, într-un budoar misterios sau un templu. Pur și simplu, mă ajută să mă simt bine acasă indiferent că sunt singură sau am companie. 

Impresionant este că au efect liniștitor, iar după o zi grea sau o călătorie lungă, nimic nu e mai plăcut decât să mă cufund într-o cadă cu apă caldă, să las muzica să cânte în surdină și să mă învălui în esențele lumânărilor ce umplu aerul. 

Le poți comanda de aici. Vestea bună este că în octombrie, ai 35% reducere la orice lumânare comandată. 

Fă o alegere

luiss

EBANO (LEMNOS)– FRESIE, PATCHOULI, VETIVER, LEMN DE SANTAL

Încă din vremuri străvechi, lemnul de santal era foarte apreciat în India. Aroma sa delicată calmează starea de spirit și alungă stresul. Lemnul său misterios comandă tăcerea și îi răsplătește pe cei care ascultă cu o spiritualitate calmă și atemporală.  Pinul elvețian transmite toată energia relaxantă atrasă din pădurile secrete. Design-ul clasic și esența liniștitoare se îmbină armonios în camera ta de odihnă, în birou sau în orice încăpere interioară.

ESPERIDE (CITRIC) – CASSIS, MANDARINĂ, GRAPEFRUIT

O primăvară explozivă. Mirosul de cassis și mandarine este eliberat prin fitilul delicat de bumbac, urmând a se resimți esențe calde de mosc și lemn de cedru. O experiență senzorială, de la acru la dulce până la amar!

Notele de grapefruit prezente în compoziție emană o prospețime neașteptată, astfel lumânarea te duce cu gândul la răcoarea unei dimineți de primăvară.

FIQUM (LEMNOS) – GRAPEFRUIT,  FRUNZE DE SMOCHIN, MOSC

Cu note de vârf de mosc alb, această lumânare va adauga un parfum opulent divin în orice cameră.Notele de mijloc sunt reprezentate de frunzele de smochin, cu un parfum subtil și nedefinit, însă ce lasă în urmă o senzație de prospețime. Notele de grapefruit prezente în compoziție emană o prospețime neașteptată, astfel te duce cu gândul la răcoarea unei dimineți în mijlocul naturii. 

GELSOMINO (FLORAL) – BERGAMOTĂ, IASOMIE, FLOARE DE PORTOCAL

Bergamota și floarea de portocal emană prospețime și are acțiune de calmare și echilibrare a sistemului nervos, în timp ce iasomia aduce un strop de rafinament și senzualitate în încăperea dumneavoastră.Combinația notelor de parfum este perfectă pentru o seară petrecută cu persoana iubită, într-o atmosferă romantică la lumina lumânării CULTI GELSOMINO.

MENDULA (ORIENTAL) – BERGAMOTĂ. MIGDALĂ, VANILIE 

Accentele aromatice de bergamota și migdală emană prospețime și are acțiune de calmare și echilibrare a  sistemului nervos, în timp ce vanilia aduce un strop de rafinament și senzualitate în încăperea dumneavoastră. Combinația notelor de parfum este perfectă pentru o seară petrecută cu persoana iubită, într-o atmosferă romantică la lumina lumânării CULTI MENDULA.

VELVET (LEMNOS) – TUBEROZĂ, YLANG-YLANG, LEMN DE SANTAL

Notele de tuberoză și ylang-ylang însoțesc această călătorie romantică, armonizată de notele delicate ale lămâii verzi și lemnului de santal, ducând spre un orizont infinit. Parfumul proaspăt și fin de violete cu note feminine, delicate și primăvăratice, evocă finețea și inocența. Împrospătează și îmblânzește acordurile florale sau lemnoase puternice.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *