Cum să ai un chip frumos, fără bisturiu

Bianca Nutu

Multă vreme, până să mă las pe mâinile Danielei Taher, medic specialist dermatologie estetică, nu credeam că e posibil ca faţa unei femei să poată fi cu adevărat„remodelată”, fără a implica nicio intervenţie chirurgicală extrem de complicată.  Dar se poate.

Întoarsă recent în România ca director medical la Skin Clinic Floreasca, după ce a lucrat mulţi ani în clinici din Franţa, Germania şi Liban, dna. doctor mi-a dovedit însă contrariul.  Bazându-se pe o tehnică sigură şi exersată, fără să îi scape nici cel mai mic detaliu şi pregătită să prescrie metode adaptate strict nevoilor fiecărei paciente în parte, nu e de mirare că Daniela Taher nu are nevoie să recurgă la bisturiu pentru a obţine rezultate spectauloase. Experienţa dumneaei îşi spune cuvântul, cu atât mai mult cât, de-a lungul anilor, a trebuit să se ridice la înălţimea aşteptărilor unor femei, care fac parte din culturi diverse şi au viziuni diferite asupra frumuseţii.

Daniela-Taher

I-am trecut pragul clinicii de pe Radu Beller, nr. 31 curioasă să aflu mai multe despre un concept de înfrumuseţare unic la noi în ţară, Soft Beautifying Concept. În dezvoltarea acestuia, dna. dr. a pornit de la ideea că nu există femei urâte, ci doar femei care nu au timp pentru ele, femei care nu s-au descoperit sau s-au uitat. Ca să înţeleg cum funcţionează, încă de dinainte de a finaliza programarea, Bianca, o asistentă foarte simpatică, m-a rugat să aduc o fotografie mai veche de-a mea, astfel încât, cu ajutorul dnei doctor, chipul meu să îşi recapete volumele iniţiale. Consultaţia în sine a fost destul de lungă, fiindu-mi explicate pe îndelete toate metodele care mi s-ar potrivi şi toţi paşii, care ar trebui urmaţi. Recunosc că nu m-am putut abţine să nu mă minunez în faţa fotografiilor before & after ale celorlalţi pacienţi, exclamând entuziastă la fiecare câteva secunde „vreau şi eu!”

În prima etapă, în faţa oglinzii, mi-am ales, secondată de dna. dr.,  cele mai frumoase trăsături ale chipului. Abia apoi, am vorbit despre asimetriile feţei şi despre defectele de contur, ce urmau a fi corectate. De la caz la caz, în funcţie de fiecare pacientă, ochii pot fi puşi în evidenţă printr-un uşor lifting al sprâncelor, iar cearcănele şi pleoapele căzute sunt făcute să dispără. În cazul buzelor, se vor corecta conturul, forma, proporţiile, respectându-se criterii anatomice pentru obţinerea unor rezultate naturale şi discrete. Diferenţa este vizibilă cu ochiul liber, chiar dacă cei din jur nu îşi pot da seama dacă este meritul naturii sau al ştiinţei.

Efectele sunt obţinute strict cu ajutorul câtorva unităţi de Botox sau fillere pe bază de acid hialuronic, injectate în puncte strategice ale feţei, în concentraţii diferite. Pentru a nu deforma zone precum obrajii sau buzele, este extrem de important ca acestea să fie dozate adecvat. Eu am stat fără teamă. Asta pentru că  dna. Taher jonglează cu uşurinţă cu substanţele injectabile. Astfel, reuşeşte să îmbine perfect un filler care să creeze volum cu altul care să ofere rotunjime şi proiecţie, în cazul obrajilor, iar în ceea ce priveşte tratamentul buzelor, un filler mai fluid pentru contur şi unul mai dens pentru volum. Tot în această etapă, se poate injecta şi un cocktail biorevitalizant pentru hidratarea tenului.

Următorul pas are ca obiectiv restabilirea armoniei trăsăturilor şi corectarea volumelor faciale, întregul proces pornind de la analizarea cu mare atenţie a proporţiilor anatomice. „Cele trei etaje ale feţei trebuie să fie egale, iar profilul să fie armonios”,îmi explică medicul mai pe înţelesul meu. Acum, vine rândul injecţiilor profunde cu acid hialuronic mai dens pentru augmentarea bărbiei, pentru a bomba fruntea sau a contura obrajii.  În cadrul acestei etape, Daniela îşi imaginează efectul tridimensional pe care vrea să îl obţină şi ce beneficii aduc corecţiile în aspectul general al feţei astfel încât efectul să fie unul natural, dar mult îmbunătăţit.Ştiu că noi, femeile ne dorim rezultate peste noapte. Ştie şi dna. dr. Astfel, primele două etape se pot realiza într-o şedinţă sau două, în aceeaşi zi sau în aceeaşi săptămână. De cum ieşi din cabinet, simţi că eşti altă persoană.

Pentru cel de-al treilea pas (ameliorarea texturii şi culorii pielii) trebuie să ne alocăm mai mult timp întrucât reînnoirea celulară  are loc ciclic,la o lună de zile. În această ultimă fază, prin peeling-uri uşoare, pielea este stimulată să producă colagen nou. Tenul devine ferm, neted, strălucitor şi are o culoare uniformă.

Membru activ al International Society of Dermatologic SurgeryDermatologic and Aesthetic Surgery International League, dna. Taher preferă mai degrabă ca faptele să vorbească în locul cuvintelor. Deşi nu se laudă niciodată cu realizările ei, simt nevoia să vă mărturisesc că puterea dânsei de a ne transforma complet chipul nu ţine doar de experienţă, de modalităţi personalizate de injectare, ci de energia şi pozitivismul pe care ţi le insuflă. Astfel, Soft Beautifying Concept vine la pachet cu o doză imensă de încredere în propria persoană.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *