Casa mea Feng Shui (Video)

feng shui

Urmăreşte materialul de la minutul 1.41

Raţe mandarin pentru dragoste, fericire în cuplu, căsătorie. O pisică norocoasă, care îşi mişca în continuu lăbuţa aurie. Un breloc sub forma unui rinocer albastru, care m-ar fi ferit de accidente. Pagode cu morişca dorinţelor. Iar acestea nu erau decât câteva din remediile pe care încerca să mi le bage (pe gât) în coşul de cumpărături proprietara durdulie a unui magazin Feng Shui din Barcelona.

Mai mult ca sigur, aceea a fost şi ziua în care am decis că nu mă interesează să aprofundez subiectul. Fără să mă gândesc prea mult la asta, am asociat din start principiile Feng Shui cu obiecte decorative de un kitch incontestabil şi bani făcuţi pe seama naivităţii oamenilor cu probleme.

Feng Shui. Superstiţii sau ştiinţă?

feng shui

Valentina Vînătoru, expert în astrologie chineză şi în Feng Shui

La prima întâlnire cu Valentina Vînătoru, expert în astrologie chineză şi în Feng Shui, recunosc că m-am dus din curiozitate. Ea era în căutarea unui PR. Eu atrasă de ideea că o fostă juristă, după ani grei de studiu a renunţat la firma ei de recuperare debite pentru consultanţă Feng Shui. Nu puteam rata povestea.

Aveam să descopăr un om deschis, care a avut răbdarea să îmi demonteze toate preconcepţiile. Feng Shui este o ştiinţă foarte veche despre mediu, care ne ajută să aducem armonie şi pace în casă, corectează dezechilibrele energetice şi ne poate influenţa viaţa amoroasă, rezultatele în carieră, sănătatea, banii sau reputaţia.

Cum e posibil? Ne explică însăşi Valentina.

Feng Shui este o ştiinţă foarte veche despre mediu, care ne ajută să aducem armonie şi pace în casă, corectează dezechilibrele energetice şi ne poate influenţa viaţa amoroasă, rezultatele în carieră, sănătatea, banii sau reputaţia. Cum e posibil? Ne explică însăşi Valentina.
“În mediul nostru există diferite tipuri de energii. Acestea sunt forțele naturale existente în împrejurimile noastre și vor avea un impact semnificativ asupra binelui ființei noastre. Unele dintre ele sunt energii bune și unele pot aduce nenorociri. Asemenea energii sau „stele zburătoare” în termeni tehnici, există oriunde în mediul unde existăm și trăim. Aceste stele zburătoare sunt împărțite în: stele de munte (cele care se ocupă de armonia umană) și stele de apă (responsabile de prosperitate).
Ca atare, dacă locuim sau muncim într-un spațiu în care suntem înconjurați de toate energiile bune, prosperitatea și sănătatea noastră va fi îmbunătățiă. Pe de alta parte, dacă locuim sau muncim într-un spațiu în care suntem înconjurați de energii rele, vom avea parte, mult mai repede decât ar fi firesc, de nenorociri, ghinioane, stare de sănătate precară, certuri, conflicte cu cei din jur, chiar și probleme legale.
Totodată, dacă aceste energii sunt prost-poziționate, remediile (obiectele plasate în locuri potrivite, pentru echilibrare și armonizare) aduc schimbări majore.
În concluzie, Feng Shui nu vă oferă soluții magice, dar vă ajută în schimb, să actionați în așa fel încât să puteți capta forțele din jurul vostru și să vă bucurați pe deplin de viață. ”

Casa Feng Shui

feng shui

Eu, Dana Luţu, reporter Kanal D şi Valentina Vînătoru

Dacă ai urme de îndoială legate de Feng Shui, aşa cum şi eu aveam, urmăreşte ediţia Casă de vedetă din cadrul ştirilor Kanal D, în cadrul căreia reporteriţa Dana Luţu mi-a trecut pragul casei împreună cu Valentina Vînătoru, şi aştept să îmi spui cum rezonezi cu schimbările ce mi-au fost propuse?

Materialul video pune accent pe schiţa casei combinată cu harta mea astrologică conform astrologiei chineze. În locuinţa fiecăruia dintre noi, punctele cardinale în funcţie de harta natală pot reprezenta cu totul şi cu totul altceva.

De exemplu, dacă pentru mine Vestul reprezintă prosperitatea pentru altcineva ar putea să fie Estul. Există aşa cum spuneam sectoare ale prosperităţii, ale sănătăţii, ale iubirii etc. Acestea trebuie identificate şi dacă e cazul, să fie remediate. Evident îţi recomand să apelezi direct la expert sau dacă te pasionează, poţi urma chiar cursuri de Feng Shui cu Valentina.

Feng Shui pas cu pas

Pe filmare, am trecut rapid dintr-o încăpere în alta. În realitate, niciun colţişor al casei nu a rămas neanalizat. Am avut o mulţime de întrebări. Totuşi, cele mai importante zone ale unei case sunt intrarea, bucătăria şi dormitorul. Uneori, avem norocul să fie poziţionate corect din start. Alteori, e rolul Valentinei să ne ajute să remediem situaţia. Şi pentru că nu întotdeauna suntem dispuşi să ne apucăm de renovat, e inevitabil să nu ajungem şi la compromisuri.

În principiu, intuitiv, mi-am ales până şi partea corectă a patului pe care să dorm. Au fost multe alte schimbări necesare, de la poziţionarea canapelei, la culoarea peretului din bucătărie, la amplasarea lumânărilor, a obiectelor metalice sau nuanţele lenjeriilor şi a draperiilor.

Din fericire, Valentina mi-a explicat ce forme şi ce culori mi se potrivesc în fiecare zonă a apartamentului, fără să fie nevoie să îmi aglomerez spaţiul cu pisici norocoase, raţe mandarin sau brelocuri cu rinoceri.

Remediile sugerate de ea au luat forma cristalelor (aşa am descoperit şi eu geodele de ametist, cuarţ ), a fântânilor cu apă (urmează să amplasez una pe terasă), a ceasului chic cu pendulă, a difuzorului de uleiuri esenţiale sau a lumânărilor (pe care le comand întotdeauna de la Luiss şi despre care am mai scris aici.)

Fie că apelezi la Feng Shui sau nu, ţine cont că energia bună a unei case o activezi cu o curăţenie generală. Dezordinea, praful, dulapurile aglomerate, hainele pe care nu le mai porţi nu aduc nimic bun. Scapă de toate lucrurile pe care nu le mai foloseşti. Ţi-o spun din proprie experienţă.

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *