Cum îţi îngrijeşti pielea toamna, după vacanţă

Skincode Essentials

După o vacanţă prelungită pe malul mării, în care te-ai expus zilnic la soare, nu e de mirare că te confrunţi cu o senzaţie de ten uscat şi încărcat. Sunt şanse mari să descoperi că ţi-au apărut noi riduri şi să fii nemulţumită de aspectul tern şi obosit al pielii. Poţi pune capăt tuturor acestor neplăceri în cel mai simplu mod cu putinţă: adaptându-ţi ritualul de îngrijire al pielii în funcţie de sezon.

Şi pentru că am fost adesea întrebată ce fac eu mai exact ca tenul să îmi arate atât de bine la 35 de ani şi pe ce soluţii anti-aging mă bazez, o să vă împărtăşesc din experienţa mea cum să îţi îngrijeşti pielea toamna.

În urmă cu câţiva ani, pe vremea când locuiam în Elveţia, am intrat într-o farmacie. Voiam să îmi cumpăr o cremă de zi. După discuţia cu farmacista, am plecat acasă cu un pachet plin de creme de la Skincode Essentials. Asta pentru că am înţeles  că un ritual complet de skincare presupune bifarea mai multor etape. Da, ajută să foloseşti o cremă bună de zi. Dacă respecţi însă fiecare pas de îngrijire, tenul tău se va transforma şi va deveni motiv întemeiat pentru o sumedenie de complimente.

Ritual de îngrijire a tenului

Skincode Essentials

1.Demachiază-te şi seara şi dimineaţa. De multe ori seara, din cauza oboselii şi a programului încărcat, sari direct în pat, fără să te mai preocupe înlăturarea machiajului. Dacă nu înţelegi cât de greşit e acest comportament, cu siguranţă nu îţi vei face timp nici dimineaţa să îndepărtezi excesul de sebum. E esenţial să ai pielea curată, crede-mă. Sănătatea tenului depinde de demachiere.

2.Exfoliază-ţi tenul. Când vine vorba de îndepărtarea celulelor moarte, nu sunt fana scrub-urilor agresive. Îmi plac cele care acţionează delicat, dar ultra-eficient aşa cum o face Extra gentle skin resurfacing cream de la Skincode Essentials. Îmbogăţit cu AHA (alpha hydroxy acids) şi vitamine, produsul exfoliază blând pielea, accelerând totodată regenerarea celulară. Senzaţia de piele netedă, curată este priceless!

Extra gentle skin resurfacing cream,  Skincode Essentials

Extra gentle skin resurfacing cream, Skincode Essentials

3. Foloşeşte o cremă special concepută pentru zona ochilor. De cele mai multe ori, neglijăm acest aspect atât de important. Eu folosesc serul celular anti-rid pentru conturul ochilor de la Skincode Exclusive. Acesta reduce vizibil ridurile, le corectează, şi previne apariţia altora noi. Aplicat constant, serul conferă luminozitate privirii. Par mult mai odihnită şi mai tânără.

serul celular anti-rid pentru conturul ochilor, Skincode Exclusive.

serul celular anti-rid pentru conturul ochilor, Skincode Exclusive.

4.Cel puţin o dată pe săptămână, fă-ţi timp să îţi aplici o mască hidratantă. În ultima vreme, măştile de faţă au fost intens promovate. Folosesc masca celulară Hydration Extreme de la Skincode Exclusive cu mult înainte ca aplicarea măştilor să devină un trend. E cea mai bună invenţie pentru un ten uscat, lipsit de vitalitate şi luminozitate (aşa cum se întâmplă după vacanţa de la vară). Ce îmi place cel mai mult e că nu necesită clătire şi că îmi face pielea să radieze de sănătate, fiind intens hidratantă.

masca celulară Hydration Extreme, Skincode Exclusive

masca celulară Hydration Extreme, Skincode Exclusive

5.Nu uita că după folosirea unui serum e recomandat să aplici şi o cremă. Multe femei cred că trebuie să aleagă între un serum şi o cremă. Ei bine, nu. E indicat să le foloseşti combinat. Serumul se aplică primul, este foarte concentrat şi pătrunde până în straturile profunde ale pielii. Crema rămâne la nivelul epidermei, împiedicând tenul să devină uscat şi tern. Astfel, ai parte de o dublă îngrijire. Eu folosesc serumul celular anti-rid şi crema celulară anti-aging de la Skincode Exclusive. Sunt secretul pielii mele ferme, cu aspect tânăr.

Skincode Essentials

6.Foloseşte creme cu SPF tot timpul anului. Nu fă greşeala să uiţi de cremele solare până la următoarea vacanţă la plajă. Pielea are nevoie să fie zi de zi protejată împotriva radiaţiilor UVA/UVB. În caz contrar, vei remarca o îmbătrânire accelerată a tenului. Preferata mea este loţiunea de faţă SPF 50+ de la Skincode Essentials. Protejează împotriva stresului oxidativ, a iritaţiilor pielii şi te fereşte de arsuri solare.

Skincode Essentials

 De ce Skincode?

Ca un brand de skincare să mă convingă, e obligatoriu ca în urma folosirii produselor acestuia să obţin rezultate concrete. Şi asta în cel mai scurt timp cu putinţă. 🙂 Evident, pun preţ şi pe senzorialitate.

M-am îndrăgostit de Skincode  în primul rând pentru formulele excepţionale. Am remarcat o diferenţă majoră înainte şi după să le folosesc. Nu e minune, ci ştiinţă. Concepute de o echipă de top de dermatologi şi chimişti în laboratoarele elveţiene, toate produsele Skincode Exclusive au la bază Complexul Activ de Regenerare Celulară G2 (ACR), un mix puternic de vitamine, minerale şi aminoacizi, care stimulează reînnoirea celulară, redă luminozitatea pielii, îmbunătăţeşte elasticitatea şi fermitatea tenului.

Produsele Skincode Essentials se remarcă prin formulele cu CM-Glucan, un ingredient patentat, cu rol în protejarea şi stimularea mecanismului de apărare a pielii şi reînnoire celulară. Aceasta reduce ridurile şi liniile fine, îmbunătăţeşte elasticitea şi fermitatea pielii şi oferă protecţie împotriva radiaţiilor UV şi a radicalilor liberi.

Eşti frumoasă când te simţi bine în pielea ta. Când ai o atitudine pozitivă. Când te iubeşti.  Ca să ajungi să te simţi frumoasă şi să ai încredere în tine, nu e îndeajuns să mergi la cursuri de dezvoltare personală, să repeţi mantre zilnic sau să citeşti literatură motivaţională. E nevoie să ai un program de skincare pe măsură, să faci sport, să dormi şi să înveţi să te relaxezi. Toate acestea combinate te ajută să obţii o piele cu aspect tânăr, odihnit, care radiază de sănătate. Iar felul în care îţi arată pielea îţi dictează starea de spirit, aşa cum o demonstrează studii recente. Te simţi cu adevărat bine în propria piele când ţii cont de nevoile tenului tău.

 

 

 

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *