Cinci care conteaza

colectiv

Cinci e cifra destinului meu. Si poate nu intamplator, mi-a fost dat sa ma simt atat de legata de cei cinci copii care si-au pierdut mama in incendiul de la Colectiv. Sustinuta de multi oameni generosi, am reusit sa ajung la ei chiar duminica seara, la o zi dupa tragedie, impreuna cu Diana Serpoianu de la Luxury. Le-am dus niste banuti, intr-un plic, ca sa le luam de pe suflet macar grija financiara.

Nici nu am intrat bine in curtea intesata cu oameni veniti la priveghi, ca o doamna s-a indreptat grabita catre noi si ne-a intrebat daca vrem un pahar cu apa sau poate ceva de mancare. Habar nu avea cine suntem sau ca am venit sa ii ajutam. Erau multi prezenti doar sa aprinda o lumanare, fara sa doneze nimic si pe care am remarcat ca ii intampina la fel de ospitalier. Mai tarziu, aveam sa aflu ca aceasta era matusa lor, care intre timp le-a devenit tutore legal si i-a luat pe copii la ea acasa, pe Lizeanu, nr. 11.

Intre timp, a aparut si Camelia (23), fiica cea mare, insotita de Alexandra (11 ani), sora ei cea mai mica. Cand am strans-o in brate pe frumusetea asta de fetita cu piele maslinie, in mine s-a declansat o dorinta acuta de a face mai mult pentru aceste suflete. Ceva din mine mi-a soptit ca nu o sa stau deoparte si ca o sa fac tot ce imi sta in putinta ca sa ii ajut sa ridice capul din pamant, sa isi stearga lacrimile si sa zambeasca din nou. George (16 ani), pe care cunoscutii il striga Armando, asemanandu-l cu un actor din filmele spaniole, m-a privit drept in ochi, cu o durere muta. Cineva mi-a povestit ca are voce, ca scrie versuri si ca ii place sa cante, dar ca acum, a amutit pur si simplu.  Pe Denisa (14 ani) si pe Florin (11 ani), i-am intalnit cateva zile mai tarziu. Fragili, cu ochi licarind de lacrimi si tristi. Cei mai tristi copii pe care ii stiu eu.copii fara mama colectiv

Camelia

colectivGeorge, Denisa, matusa lor si Alexandra

colectivFlorin

M-am gandit mult cum as putea sa le fiu de folos. Am cerut ajutorul si celorlalti colegi din presa. Oana Botezatu le-a facilitat obtinerea unui calculator, iar Otrava (ce suflet bun are baiatul asta!) i-a ajutat sa primeasca un frigider. Multi au citit postarea mea despre hainutele de iarna si le-au dus pachete consistente. Vreau insa sa va rog  pe voi toti sa nu ne oprim aici. Sa nu ii uitam cand acest caz nu va mai fi la fel de mediatizat.

Tocmai de aceea, le-am facut o pagina oficiala de facebook, unde va voi tine la curent cu progresele lor, cu solutii concrete despre cum ii puteti ajuta, si prin intermediul careia, o sa va demonstrez cat mult bine poate sa faca un gest cat de mic. Ne-ar ajuta sa dati share paginii si sa raspanditi zvonul.

Camelia trebuie sa treaca printr-o operatie, gemenii trebuie reinscrisi la scoala, iar Diana si George au nevoie de tot ce au nevoie niste adolescenti normali. Asa ca de Craciun, mi-am propus sa organizez un eveniment caritabil, in care sa se stranga fonduri suficiente incat apoi, sa poate fi distribuite esalonat si sa ii sustina pe termen lung.

De asemenea, puteti face donatii direct in contul Cameliei Ion : Ro85ingb0000999905426143

Copii sunt dispusi sa va arate cum se cheltuiesc banii si ce lucruri isi cumpara.

In concluzie, ne unim sa le facem bine?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *