Chimie pura (interviu cu Geza Schoen de la Escentric Molecules)

Geza Schoen, fondatorul Escentric Molecules a fost adesea etichetat de jurnalişti ca fiind unul dintre cei mai rebeli parfumieri. În timpul interviului luat în seara evenimentului organizat de Beautik Haute Parfumerie pentru a celebra brandul în România, atât eu, cât şi Andrada Popovici, the Beauty Reporter  ne-am convins că Schoen e autentic, e original şi îi place la nebunie să fie el însuşi  Iar dacă a fi rebel înseamnă să nu te supui standardelor, ci să le impui, atunci presa are dreptate.

Obsesii olfactive
Radicale. Minimaliste. Neobişnuite. Sunt cele mai bune cuvinte pe care le-aş putea folosi ca să vorbesc despre cele şase arome Escentric Molecules, construite în perechi în jurul a trei molecule diferite. În plus, fiecare grup se remarcă prin alăturarea unui parfum a cărui formulă se bazează strict pe folosirea unei anumite molecule, fără a mai fi combinată cu nicio altă notă olfactivă, şi o esenţă care mizează pe o concentraţie mai mică a aceleiaşi molecule, pusă în valoare de alte ingrediente.

Escentric Molecules
Deşi brandul s-a lansat în 2006, povestea începe în 1990, într-o seară, când înainte de a ieşi într-un bar, Geza şi-a pulverizat pe piele câteva picături dintr-o moleculă care nu există în natură, Iso E Super, dar care fusese descoperită în laborator şi era folosită în parfumerie încă din 1973. În doze mici însă. Consecinţele au fost uluitoare. „Nu trecuse niciun minut de când mă aflam în acel loc, şi o femeie s-a apropiat de mine înnebunită să afle a ce miros”, povesteşte parfumierul amuzat.

Câţiva ani mai târziu de la acest incident, Geza lansa primele două creaţii olfactive, Escentric 01 şi Molecule 01, stârnind dorinţe pătimaşe în rândul consumatorilor.Mai apoi, şi-a cucerit publicul cu Escentric 02 şi Molecule 02, senzuale şi captivante, şi care mizează pe ambroxan: o moleculă cu structură chimică similară ambroxului, derivat din ambergris (o secreţie a spermei de balenă, extrem de preţuită în parfumerie). Şi ca să fie sigur că seducţia îşi face efectul, Geza a încapsulat mai apoi acetatul de vetiveril, o moleculă jumătate naturală, jumătate sintetică în Escentric 03 şi Molecule 03, conferindu-le o aromă lemnoasă, dar mult mai soft decât vetiverul în sine.

escentric-molecules

Ţinând cont că odată ce le aplici pe piele, toată lumea din jur se simte inexplicabil atras de tine, nu mă surprinde că Escentric Molecules e cel mai bine vândut brand de la Harvey Nichols. Sau că stocurile au fost epuizate imediat de la lansare. Şi indiferent de cum le percepi, un lucru e cert: parfumurile lui Geza Schoen ne imboldesc să facem ceea ce ne doream deja, dar înainte, nu aveam curajul să punem în practică. Iar, aceasta e adevărata teorie a seducţiei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *