Ce spune culoarea rujului tău despre tine

Ruby Rose for Urban Decay

Conform unui studiu recent, derulat în parteneriat cu psihologii de la Harvard, nuanţa noastră preferată de ruj spune lumii întregi cum ne simţim în interiorul nostru. Evident, alegerea o facem inconştient. Mi-a plăcut însă ideea că fiecare culoare reflectă o emoţie, iar dacă ne raportăm la cele 100 de nuanţe din colecţia Vice Lipstick de la Urban Decay, un lucru e cert: noi, femeile avem multeeee emotii.

Vă dau exemplul meu. Săptămâna trecută, invitată la evenimentul de lansare, am fost foarte încântată de toate nuanţele intense, puternice şi gotice din noua colecţie de rujuri Vice Lipstick de la Urban Decay. Am analizat cu atenţie cele 6 finish-uri diferite (Mega Matte: mat super intens, Cmfort Matte: mat cremos, Cream: cremos şi hidratant, Metallized:cremos şi foarte perlat, Sheer: puţină culoare şi finish strălucitor, Sheer Shimmer:finish transparent şi perlat). M-am delcarat mulţumită de ambalaj. Şi am rămas impresionată de formula inovatoare, care face posibil ca printr-o singură aplicare să obţii o culoare incredibilă.  Îmbogăţite cu unt de cacao, aloe vera, jojoba şi unt de ilipe (derivat dintr-un copac malaezian), rujurile hrănesc, catifelează şi le conferă strălucire buzelor.

Când a venit vorba să aleg culoarea pe care să o port pe buze, i-am mărturisit Adrianei Hăloiu, make-up artist Urban Decay că de ceva vreme sunt fana rujurilor nude. Aşa că nu eram dispusă să încerc nimic nou.

Bianca Nutu

Ştiinţific vorbind

Când o femeie alege să poarte culori nude, cei din jur o percep ca având o personalitate caldă şi grijulie. De fapt, în sufletul ei, simte nevoia să fie chiar ea cocoloşită, şi e uşor obosită să asculte confesiunile şi problemele celor din jur. Oamenii de ştiinţă insistă că nuanţele dulci şi cuminţi reflectă încredere în propria persoană. Şi pentru că purtăm nude când ne simţim cel mai bine în pielea noastră, astfel de nuanţe sunt recomandate la prima întâlnire.

Urban-Decay-Vice-Lipstick-Sheer-Liar

Ruj Lipstick Vice, nuanţa LIAR, finish Sheer, Urban Decay

Când o femeie alege să poarte roşu pe buze, cei din jur o percep ca fiind creativă şi îndrăzneaţă. La o analiză mai atentă a chestionarelor completate de participantele la studiu, specialiştii au ajuns la concluzia că femeia care poartă roşu e ca un vulcan gata să erupă. Fie simte nevoia să spună cu voce tare ceea ce gândeşte, fie are chef să meargă la o petrecere, fie are o energie nebună pentru a duce la bun sfârşit un proiect care îi este foarte drag. Înăuntrul ei, ceva fierbe.

Urban-Decay-Vice-Lipstick-Doubt

Ruj Vice, nuanţa DOUBT, Urban Decay

Când o femeie alege să poarte variaţii cromatice de roz, cei din jur o percep ca pe cea mai prietenoasă persoană din lume. În sinea ei, simte nevoia să preia frâiele puterii, să aşeze pe toată lumea la locul cuvenit. Cu zâmbetul pe buze, evident. Rozul este culoarea puterii. Aşa că foarte adesea, femeia care alege această nuanţă are o funcţie de conducere şi impune respect. Când rozul devine mai intes, vorbim despre alegerea unei femei la fel de puternice, dar care doar s-a plictisit să ia lucrurile atât de în serios.

Urban-Decay-Vice-Lipstick-Phonecall

Ruj Vice, nuanţa PHONECALL, Urban Decay

Când o femeie alege să poarte nuanţe închise, de la prună coaptă la cireşe amare şi de la afine la negru intens, prima impresie a celor din jur este că au în faţă o femeie independentă, cu spirit artistic, auto-suficientă. De fapt, starea ei de spirit s-ar putea traduce prin I’m sexy & I know it. Conform aceloraşi cercetători, bărbaţii nu găsesc deloc sexy aceste nuanţe. Femeia care preferă astfel de tonuri nici măcar nu se va sinchisi să îi pese. Nu caută atenţie, ci doar are chef să îşi satisfacă orice capriciu.

Urban-Decay-Vice-Lipstick-Disturbed

Ruj Vice, nuanţa DISTURBED, Urban Decay

Urban-Decay-Vice-Lipstick-Pandemonium

Ruj Vice, nuanţa PANDEMONIUM, Urban Decay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *