Ce parfum persistă cel mai mult

ce parfum persista cel mai mult

Din când în când, destul de rar, pulverizez pe piele un parfum şi îl simt ca aparţinându-mi. Îmi place dincolo de note sau de acorduri. Devine instant amprenta mea olfactivă. Acelaşi coup de foudre l-am avut cu SINE DIE, o esenţă fascinantă, ce poartă numele lui Laurent Mazzone. Nu pot trece mai departe fără să vă spun că creaţiile olfactive ale casei răspund la întrebarea pe care mi-o adresaţi frecvent: ce parfum persistă cel mai mult.

În seara în care am fost invitată la Aqua în Herăstrău, locul în care a fost găzduită lansarea noului parfum al casei Laurent Mazzone, toţi invitaţii se înghesuiau să descopere Veleno Dolé. Aşa că am avut timp din belşug să mă delectez cu celelalte arome. Majoritatea intrigante, diferite de tot ce am încercat de-a lungul vremii, opulente şi misterioase.

Ce parfum persistă cel mai mult

Deşi se regăsesc şi la Obsentum, singurul boutique de parfumerie de nişă din aeroportul Otopeni şi singurul dintr-un aeroport din Europa, parfumurile Laurent Mazzone erau o noutate pentru mine. Şi încă ce surpriză aveau să îmi ofere! Iată-le şi pe preferatele mele.

SINE DIE

laurent mazzone

Poate că e numele parfumului  (trad. fără a fixa o dată precisă) sau poate că îl asociez cu ziua în care l-am purtat, zi care o să rămână mereu suspendată între too good to be true şi a fost odată ca niciodată, SINE DIE nu-mi pare deloc a fi un parfum lumesc. Nu e nici pe departe un parfum comercial, dar ori de câte ori melanjul notelor suculente de smochină combinate cu cele de grepfruit şi de violente mi-a sărutat pielea, am fost întrebată ce port.

Practic, mă port pe mine. Sună ciudat, ştiu. Doar că Laurent Mazzone reuşeşte să creeze esenţe care te frapează nu doar cu intensitatea şi persistenţa lor, ci cu personalitatea lor. Nici unul nu seamănă cu celălalt. Aşa cum nicio femeie nu seamănă cu alta.

VELENO DORÉ

laurent mazzone

Lansat de curând, Veleno Doré e un parfum care nu trece neobservat, fie că îl poartă o femeie sau un bărbat. Te face să pendulezi între pofte trupeşti şi misticism. Amestecul dintre notele de vanilie, rom, tabac, chilli şi cireş negru se joacă fără perdea cu simţurile tale. E şi despre seducţie şi tentaţie, dar totodată e şi despre iubire. Veleno Doré e suma tuturor emoţiilor care te mistuie. Doare să nu le ai. Doare să ţi se întâmple.

CICATRICES

laurent mazzone

În universul lui Laurent Mazzone, noţiunea de pozitiv şi de negativ nu e clar definită. CICATRICES e un parfum menit să provoace, să dea la o parte toate scuturile în spatele cărora ţi-ai ascuns inima. E creat pentru a dărâma bariere emoţionale şi a te vindeca de frica de intimitate. Cu note de mirt, iris, labdanum şi vanilie, e un elogiu adus fricii îngenunchiate. Brusc, nu mai contează că o să te alegi cu o nouă cicatrice atât vreme cât simţi din nou.

Cine e LAURENT MAZZONE?

Laurent Mazzone si Bianca Nutu

Cu Laurent Mazzone, fondatorul casei am reuşit să schimb câteva vorbe a doua zi, când ne-am revăzut la Obsentum. Am aflat că nu îi place să vorbească în public , că a cochetat cu designul vestimentar şi muzica, că e născut în Franţa într-o familie italiană.

Lumânările create de el şi vândute în magazinul din Grenoble (care ulterior s-au transformat într-un lanţ de boutique-uri pret-à-porter pentru ambele sexe) au făcut furori. A fost imboldul de care avea nevoie să se dedice parfumurilor. Era doar începutul a ceeea ce este astăzi Laurent Mazzone Parfums, una dintre cele mai bine cotate parfumerii de nișă, cu 22 de parfumuri prețioase care se vând în întreaga lume. „Când m-am aventurat în această călătorie captivantă și fascinantă, numită lumea modei, parfumul reprezenta pentru mine o necesitate cu mult deja peste simplul accesoriu”, mărturiseşte Laurent.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *