Ce (nu) ştii despre…Adriana Petrescu

adriana petrescu

Dacă nu ai cunoscut-o niciodată personal pe Adriana, soţia celebrului antrenor, Dan Petrescu şi te laşi influenţată de prejudecăţi, e tentant să îţi imaginezi că viaţa ei este guvernată doar de shopping, coafor şi călătorii. Aparenţele înşală, mai ales în cazul de faţă. Mamă cu normă întreagă, femeie de afaceri cu viziune, Adriana demontează mitul nevestelor din lumea fotbalului. E mult, dar mult mai mult decât o femeie incredibil de frumoasă.

Până nu faci parte din viaţa unui sportiv de performanţă, e aproape imposibil să înţelegi câte sacrificii presupune să accepţi ca să îi fii cu adevărat aproape. Distanţe lungi pe care trebuie să le străbaţi chiar şi în condiţii meteo nefavorabile. Nopţi dormite singură. Eşecuri profesionale, ce afectează toată familia, dar pe care va trebui să înveţi să le gestionezi şi să le înţelegi. Vacanţe scurte, ordonate după un program strict. Şi mai ales dorul de tată pe care îl citeşti în ochii copilului tău şi neputinţa de a-i-l alina.

adriana petrescu

„Nu m-am plâns niciodată. Dimpotrivă, mă consider norocoasă şi sunt recunoscătoare pentru tot ceea ce trăiesc alături de Dan şi de Jennifer, fetiţa noastră. Nu e uşor, dar nimic în viaţă nu e uşor?!  Dacă unii oameni ne judecă sau îşi dau cu părerea fără ne fi întâlnit măcar vreodată, e alegerea lor. Nu putem fi pe placul tuturor. Important e să îţi trăieşti viaţa frumos, chiar şi atunci când nu ne vede nimeni. Să trăieşti frumos ca să fii împăcat tu cu tine.” (Adriana Petrescu)

Cu aceste cuvinte m-a cucerit Adriana la prima noastră întâlnire. Evident, o ştiam din presă, dar habar nu aveam cum e ea de fapt. După o scurtă conversaţie, mi-am dat seama că aveam în faţa mea o femeie autentică, cu o forţă interioară incredibilă şi un optimism molipsitor. Şi nu doar că e elegantă, aşa cum reiese din orice interviu sau articol despre ea. E fineţea în persoană.

Ca niciodată,  m-am decis pe loc să colaborăm, deşi era final de an şi eram prinsă în multe alte proiecte. Natural Beauty by Adriana Petrescu era primul ei business în industria de beauty, dar i-am simţit latura antreprenorială. Să aduci în Bucureşti Ultherapy (lifting non-chirurgical), o metodă anti-aging non-invazivă, pe o piaţă invadată de operaţii estetice şi injectări mi s-a părut un act de curaj.

În cei trei ani de când lucrăm împreună şi am devenit prietene de suflet, am avut şansa să descopăr o Adriana pe care cei mai mulţi nu o ştiu. Iar dacă la început nu înţelegeam de unde are atâta energie să se se trezească dimineaţa la 6, să o ducă pe Jennifer la şcoală, să meargă la sală, să se implice în dezvoltarea business-ului, să o ia pe Jennifer, să facă teme, să gătească, să îi aloce timp lui Dan şi să îi asculte toate frământările, acum ştiu. Pune binele oamenilor pe care îi iubeşte pe primul loc şi asta îi dă o satisfacţie enormă.

Ce (nu) ştiai despre Adriana Petrescu

adriana petrescu

Bianca Nuţu: În presă, s-a scris deja că ai lucrat ca model. Sunt curioasă cum ai ales acest domeniu şi când te-ai decis să pleci peste hotare ca să lucrezi?

Adriana Petrescu: Am început să lucrez ca model de la 16 ani. Nu făcea parte din ambiţiile mele. M-am dus să o încurajez pe o prietenă, care participa la un casting pentru a fi acceptată la un curs de modelling. Acolo, l-am întâlnit pe Liviu Ionescu, care m-a convins să mă înscriu şi eu. Amuzant este că după încheierea cursurilor, prietena mea s-a retras. Eu nu. Am amintiri foarte plăcute din acea perioadă. Primele job-uri au fost în prezentările lui Cătălin Botezatu, ale lui Janine şi ale Doinei Levinţa. Fascinant! Un an mai târziu, am fost recrutată de o agenţie de modele din Germania, şi am putut pleca din ţară cu semnătura tatălui meu. Destinul m-a purtat în Seoul şi apoi în Italia, unde am rămas mai bine de 8 ani. Nu o să uit niciodată zilele în care mă pregăteam pentru emisiunile de la RAI1, RAI2, RAI3, pentru fitting-uri şi castinguri frecvente. Pentru mine, Roma a însemnat acasă.  

B. N. : Mai puţină lume ştie însă că ai renunţat la o carieră în plină ascensiune în Italia pentru a întemeia o familie cu Dan.

Adriana Petrescu: Tu ştii foarte bine că eu nu am simţit niciodată să mă justific sau să mă laud în vreun fel cu faptul că am ales familia în defavoarea carierei. Am ales cu inima. Nu simt să explic nimănui mai multe. Eram împlinită în cariera mea şi aveam mari satisfacţii. Iubirea poate schimba însă orice plan. Îmi doream o familie şi am simţit că găsisem sufletul pereche cu care să o întemeiez. Prin felul lui de a fi, Dan m-a convins să fac acest pas. Nu am niciun regret în această privinţă.

Dan Petrescu

 B. N. : Aveţi o familie frumoasă căreia i te-ai dedicat 100 %. Dacă nu aş fi venit la tine acasă în Dubai, mi-ar fi fost greu să cred că Adriana Petrescu nu are bonă sau şofer personal, găteşte, face teme cu Jennifer şi are foarte puţin timp liber. Nu ar fi fost mai comod să ai ajutor?

A. P. : Ar fi fost într-adevăr mai uşor, dar nu există bucurie şi împlinire mai mare decât să fiu clipă de clipă lângă Jennifer. Ea creşte şi nu aş rata pentru nimic în lume fiecare moment pe care îl trăieşte. Sunt mereu acolo lângă ea pentru că aşa simt să fac. M-am focusat pe creşterea ei, încercând să o fac să nu simtă lipsa lui Dan. M-am dedicat trup şi suflet creşterii şi educaţiei ei. Ochişorii ei care se luminează când o trezesc dimineaţa, când o iau de la şcoală sau când mă vede în public la concursurile la care participă merită orice efort. Mai mult ca sigur, la 13, 14 ani, îmi va cere ea să îi las spaţiu. Până atunci, are toată atenţia mea.

adriana petrescu

B. N. : Faptul că locuiţi în Dubai e motivat tot de dorinţa de a-i fi bine lui Jenny, nu-i aşa?

A. P. : Exact. Dan a avut un contract  şi a antrenat o echipă un an în Dubai. În acel moment, Jennifer studia de doi ani la British School. Am stat de vorbă şi am decis că e momentul perfect să ne mutăm împreună, să nu mai stăm la distanţă. Toţi trei eram familiarizaţi cu Dubaiul pentru că an de an, petreceam iarna aici. Aşa că nu mi-a fost teamă că fetiţa nu se va adapta. Drept urmare, am înscris-o la şcoală în Emirate. Cum lumea fotbalului e imprevizibilă, iată că după un an, Dan s-a întors la Cluj. Dacă ne-am fi mutat şi noi cu el, am fi destabilizat copilul. Se ataşase de profesori, de colegi, mediul educaţional îi era prielnic, făcea progrese mari şi nu ni s-a părut înţelept să facem o schimbare. Sistemul de învăţământ de aici e unul performant, iar ei îi place enorm. Bineînţeles că nu mi-a fost deloc uşor, dar ea e pe primul loc. Sper ca după episodul China să găsească o echipă în Emirate şi să fim din nou toţi trei sub acelaşi acoperiş.

 B. N. : Nu bei cafea şi totuşi ai enorm de multă energie. Care e secretul tău?

A. P. : Energia vine de la soare (râde). Nu beau cafea pentru că prima mea experienţă cu această băutură în Italia a fost dezastruoasă. Mă îndreptam cu o prietenă către un casting şi m-a rugat să ne oprim un minut să bem un espresso. Am luat o gură şi a fost suficient ca să nu mai dorm două nopţi. Cafeaua nu e pentru mine. Mai ales că somnul e esenţial. Dacă mă simt lipsită de energie, mănânc ciocolată neagră şi fac sport. Cu cât faci mai mult sport cu atât ai mai multă energie. Orice fel de mişcare pe mine mă revigorează.

B. N. : Toţi cei care te urmăresc pe social media sau pe www.adrianapetrescu.ro ştiu că eşti adepta unui stil de viaţă sănătos. Cum ai defini un stil de viaţă sănătos?

A. P. : Alimentaţie echilibrată, sport, somn, hidratare şi gândire pozitivă. E important să ştii cum să te alimentezi corect, dar pentru asta trebuie să te cunoşti. Să ştii ce are nevoie organismul tău. Dietele şi înfometarea ar trebui evitate. Prăjelile şi mâncarea fast-food aş scoate-o din meniul oricui. Şi aş încuraja femeile să nu sară niciodată peste mesele principale.

B. N. : Faci foarte mult sport şi ai molipsit prin exemplul tău multe alte femei să facă mişcare.

A.P. : Sportul nu ne ajută doar să arătăm bine, ci să fim mai puternice, mai sănătoase şi mai vesele. De aceea, nu înţeleg de ce ne-am refuza toate aceste beneficii, invocând tot felul de scuze cum că nu am avea timp. Mă bucur mult când primesc mesaje de la femei şi îmi spun că s-au reîntors în sală după ce m-au văzut antrenându-mă sau că repetă exerciţiile din videourile pe care le postez.

B. N. : Ai avut vreodată fluctuaţii de greutate?

A. P. : Nu. M-am îngrăşat 15 kg doar pe perioada sarcinii, dar le-am dat repede jos prin mişcare şi alimentaţie echilibrată. 

 B. N. : Vorbeai de gândire pozitivă. Cum reuşeşti să îţi menţii zâmbetul pe buze chiar şi atunci când te enervează ceva?

A. P. : Mă gândesc mereu că eu sunt norocoasă şi că orice mi s-ar întâmpla mie e infim în comparaţie cu relele care se întâmplă pe pământul ăsta. Sunt recunoscătoare pentru tot ceea am: o fetiţă minunată şi o familie fericită. Asta este de fapt tot ceea ce contează în viaţă!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *