Când porţelanul transformă orice ocazie într-un moment festiv

villeroy boch

Villeroy & Boch nu înseamnă doar porţelanuri fine şi veselă elegantă. Nu e sinonim doar cu soluţii practice, boluri şi platouri pe care să aşezi deliciile culinare. Villeroy & Boch e despre a crea atmosfera şi decorul perfect. E desprea te face să te simţi bine, indiferent că iei loc la masă cu familia sau că savurezi un mic dejun târziu, în pat. Fiecare piesă a fiecărei colecţii îţi reaminteşte de fapt că fix momentul acesta e cel mai important şi merită să îi acorzi atenţia necesară. Nu doar de Crăciun sau la ceas la aniversar. Ci zilnic. La urma urmei, de ce să nu transformi o masă obişnuită într-un moment magic? Nici măcar nu ai nevoie de baghetă. Doar de o sesiune de shopping la Nobila Casa.

villeroy and boch

Să mergi la Sibiu şi să treci pe plan secund orice atracţie a oraşului, doar ca să ai mai mult timp să descoperi comorile şi povestea unui magazin de decoraţiuni interioare. Da, da. E posibil şi mi s-a întâmplat chiar mie, invitată la un eveniment exclusivist ca să sărbătoresc că Villeroy & Boch va face parte din portofoliul brandurilor care se regăsesc în magazinele Nobila Casa.

Dacă mă întrebaţi pe mine, nu cred să existe loc mai potrivit ca magazinele Nobila Casa, care să găzduiască preţioasa veselă. O afacere de familie  pornită în 1999, cele 13 magazine din 9 locaţii din ţară transmit valorile fondatorilor. Pasiune pentru calitate, dorinţa de a stârni emoţii, originalitate şi spirit primitor. Această viziune se intersectează eivident cu principiile Villeroy & Boch.

nobila casa

Veselă de porţelan pentru gusturi rafinate

De cum am ajuns la Nobila Casa, m-am învârtit în jurul tuturor rafturilor, curioasă să descopăr cele cinci colecţii, care s-au bucurat de succes internaţional: Amazonia, New Wave, Casale Blu, Quinsai Garden şi Pizza & Pasta (ultimele trei fiind lansate în 2016).

Mi-au trecut prin mâini când farfurii de un alb imaculat, când unele decorate cu păsări colibri şi fluturi Maracuja. Am suspinat în faţa bolurilor inspirate de bucătăria umbriană. Iar pe wishlist, am adăugat evident şi decoraţiuni de Crăciun.

Mai mult, am fost transpusă în Quinsai, în oraşul de la capătul Drumului Mătăsii, graţie bujorului de pe o ceaşcă. Iar la final, platourile, bolurile şi farfuriile din colecţia Pizza & Pasta m-au făcut să înţeleg de ce odată incluse într-un cadou de nuntă, acestea fac deliciul mirilor.

Rezultatul colaborării dintre un francez  şi un neamţ, Villeroy & Boch este o companie germană, care produce porţelan încă din 1784. Având în spate experienţă bogată şi tradiţie, brandul a cucerit întreaga lume, pendulând între eleganţă şi spirit practic, dar păstrându-şi întotdeauna calitatea şi remarcându-se prin design-ul inovator al pieselor propuse. Nobila Casa este singurul loc din România, care găzduieşte colecţiile mărcii în trei magazine din trei oraşe diferite.

Take a look!

Colecţia  New Wave de la Villeroy & Boch

villeroy-boch-newwave-kollektion_slide5_01

Design-ul modern adus la cea mai elaborată fineţe al colecţiei New Wave a fost distins  în 2004 cu  “Premiul pentru Inovație” de Industria Națională Germană. Minimală, funcțională și durabilă, această veselă albă este perfectă atât pentru a fi folosită zi cu zi, cât și la ocazii elegante, speciale și de sărbători. Materialul din care este confecționată vesela din această colecție: porțelan premium.

Colecţia Amazonia de la Villeroy & Boch

villeroyboch_amazonia_mic-768x487

Amazonia este o colecție extravagantă, pentru care Villeroy & Boch s-a inspirat din minunata lume a Amazonului. Forma ei ce rămâne mereu de actualitate, creată de designer-ul Karl Leutner în anul 1950, este deja la baza mai multor concepte cu elemente de decorațiuni. Păsările colibri și fluturii Maracuja, fermecătoarele flori albastre ale pasiunii, orhideele galbene și florile roșii ale caliandrei sunt redate cu niste culori atât de vii și luminoase, încât dau impresia de tridimensionalism.Materialul din care este confecționată vesela din această colecție: porțelan premium bone, placat cu aur; este important de reținut că toată vesela din această colecție prețioasă poate fi totuși spălată în mașina de spălat vase.

Colecţia Casale Blu de la Villeroy & Boch

casaleblu-villeroy-boch

Un tribut adus bucătăriei umbriene, colecția Casale Blu ne încântă cu tonuri de albastru cuminte şi elemente grafice, ce amintesc de stilul ceramicii tradiţionale Majolica pentru care Umbria a devenit faimoasă încă din secoulul XII. Aici, pe culmile munţilor Appenini, porţelanul era pictat manual cu motive specifice ce datau din perioada renascentistă.

Bucătăria umbriană este autentică şi pune mare accent pe ceea ce are natura de oferit. În trecut, felurile de mâncare specifice zonei erau privite ca fiind tărăneşti, deşi mai toate reţetele includeau trufe. Asta pentru că pe timpuri, trufele erau hrana oamenilor săraci. Delicii gourmet în prezent, trufele sunt parcă şi mai delicioase dacă sunt servite în vesela Casale Blu.

Materialul din care este confecționată vesela din această colecție: porțelan premium

Colecţia Quinsai Garden de la Villeroy & Boch

villeroyboch_quinsai_garden_mic-768x520

Colecția de porțelan premium bone Quinsai Garden este inspirată de orașul Quinsai, un oraș în plină înflorire, la capătul Drumului Mătăsii. Fiecare piesă poartă o semnificație specială, inspirată de florile cu care este decorată.Piesele cu bujor semnifică bogăție și noblețe, cele cu floarea de camellia generozitate, iar crizantema perseverență, curaj și o viață lungă. Piesele cu magnolia onorează împăratul și aduce un tribut tuturor femeilor frumoase.

Materialul din care este confecționată vesela din această colecție: porțelan premium bone.

Colecţia Pizza & Pasta de la Villeroy & Boch

pasta-passion-villeroy

 

Această colecție este ideală și practică în casele iubitorilor bucătăriei italiene. Platourile, bolurile, farfuriile au un design modern, dar și practic în același timp.
Materialul din care este confecționată vesela din această colecție: porțelan premium.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *