100 de motive pentru care să mergi la Teleferic Grand Hotel

Hotel Teleferic Poiana Brasov

Atunci când plănuieşti o escapadă romantică, la sfârşitul verii sau în toiul iernii (nu contează), hotelul Teleferic din Poiana Braşov e cadrul perfect unde să reaprinzi flacăra pasiunii, să-ţi sărbătoreşti logodna sau să dormi pur şi simplu până aproape de prânz, lipită de umărul omului pe care îl iubeşti. Dacă mă gândesc bine, aş putea găsi o sută de motive (pe puţin) ca să mă întorc aici. Un weekend la spa cu fetele, o nuntă fastuoasă, experienţe gourmet, sesiuni de meditaţie în pădure, şedinţe foto, schimbare de look sau quality time cu familia. Şi lista poate continua la nesfârşit. (Foto: Gabriel Crisan, L’Atelier d’Image)

love

12647138_1106555289369420_557740986522714546_n

Teleferic Grand Hotel

Când am păşit dincolo de uşile batante şi m-am îndreptat către recepţie, m-a învăluit un miros puternic de lemn. La cât de obosită eram, aroma de molid care umplea aerul a avut instat efect terapeutic asupra mea. M-am uitat cu atenţie în jur şi aş fi crezut mai curând că am nimerit într-un hotel la Ischgl. Nicidecum în Poiana Braşov.

Teleferic Grand Hotel

Jocul atent dozat între lambriu, pereţii îmbrăcaţi în piatră şi candelabrul preţios din hol ar stârni fără îndoială invidia celui mai talentat decorator. Puţin mai târziu,după un tur al locului,  aveam să descopăr că totul, de la camere până la restaurante, de la barul après ski până la spa şi sălile de conferinţă, stă sub semnul luxului şi al bunului gust. Spaţiile largi, ferestrele înalte şi piesele de mobilier extrem de cozy mi-au indus rapid o stare de bine, de confort şi de relaxare. Nu plecasem decât de câteva ore din Bucureşti şi mintea mea agitată se calmase.

Teleferic Grand Hotel

Teleferic Grand Hotel

Teleferic Grand Hotel

Dacă pereţii hotelului ar putea vorbi, ar povesti despre petrecerile fastuoase din anii 70’/80’, stropite cu vinuri fine. Despre popularitatea de care s-a bucurat pe timpul când vedete de peste hotare înnoptau, cinau şi dansau aici până în zori. Dar şi despre cei 20 de ani în care a fost închis. Din fericire, actualul proprietar, nostalgic după vremuri demult apuse, şi-a pus în minte să îi redea gloria de altă dată.  În urma unor transformări radicale şi adaptări pentru secolul 21. vechea clădire a fost readusă la viaţă, în urma unor transformări radicale şi adaptări pentru secolul 21. Iar Teleferic Grand Hotel a fost repoziţionat pe harta turismului internaţional de lux.

Camera din care nu vrei să ieşi

Când am dat uşa de perete, privirea mea s-a oprit mai întâi asupra platoului de fructe şi a sticlei de şampanie de pe măsuţa din living. Puţin a lipsit să nu sar într-un picior de fericire şi să mă învârt prin cameră. Să nu mă înţelegeţi greşit. Călătoresc des şi nu sunt tocmai uşor de impresionat, dar la Teleferic Grand Hotel, romantismul e la el acasă. Chiar i-am spus lui Gabriel că eu aş putea să îmi petrec tot weekend-ul cocoţată în vârful patului. Mă şi imaginam înfofolită în plapuma pufoasă, uitându-mă la filme sau la stele. Noroc că lui îi era foame, iar eu nu aveam de gând să ratez pentru nimic în lume un masaj la spa.

Teleferic Grand Hotel

Teleferic Grand Hotel

Teleferic Grand Hotel

Teleferic Grand Hotel

The Foodie Couple

Dintre noi doi, Gabriel e cel curios când vine vorba de de încercat tentaţii culinare noi. Eu sunt mai tradiţionalistă. În plus, încerc pe cât posibil să nu întrec măsura, să am porţii rezonabile, să nu combin felurile de mâncare. Well, well…Odată aşezată la masa restaurantului 4 Anotimpuri de la Teleferic Grand Hotel, nici nu ştiu când am trecut de la slănină la gulaş la somon cu sos de hrean şi mousse au chocolat. Prinsă în discuţii cu Amalia Enache (Doamne, cât de mult îmi place această femeie şi ce poezie de om e!), cu Lavinia Gogu de la ELLE (un beauty editor care m-a inspirat dintotdeauna), cu Ioana Hodoiu Călinescu (jurnalist şi antroplog, cu care aş tot să depăn poveşti) şi cu Lorena şi George Buhnici (definiţia cuplului perfect, în compania cărora râzi până uiţi de tine), m-a luat valul. Mi-am promis că la micul dejun, voi fi mai temperată. Mi-a fost însă imposibil.  Prea multe bunătăţi! Prea multe!

Teleferic Grand Hotel

Teleferic Grand Hotel

Bulz transilvanean

Teleferic Poiana Brasov

Dimineaţa la spa, noaptea în jacuzzi

Halat pufos. ✔ Masaj cu cremă cu extract de trandafiri (asta după ce a trebuit să mă decid între şampanie, lavandă, cocos şi papaya, rodie şi kiwi . ✔ Fresh delicios de portocale✔  Testat apa din piscina interioară. Prea leneşă să înot. ✔ Câteva minute în hammam ✔ Instalată confortabil pe şezlong , cu ochii aţintiţi către pădurea de brazi, dar cu o carte în mână.

IMG_1018 IMG_1032 IMG_1328 IMG_1341 IMG_1359Experienţa mea la spa-ul de la Teleferic Grand Hotel a echivalat cu o porţie generoasă de răsfăţ. Deşi nu e foarte mare, centrul de wellness e cochet şi primitor. Crede-mă pe cuvânt. Aici îţi încarci bateriile repejor, mai ales că din meniu fac parte masaje care te ajută să îţi regăseşti echilibrul interior, care te destind şi alungă stresul cât colo. Şi mai am un pont. După ce afară se face beznă şi cerul e acoperit de stele, strecoară-te în jacuzzi-ul exterior cu apă caldă.

hotel jacuzzi

Ciufulită şi uşor adormită, înainte să mă duc din nou la masă (era ora prânzului), m-am oprit o oră la centrul de înfrumuseţare Terranova din incinta hotelului. Proaspăt coafată şi machiată de doi băieţi talentaţi şi foarte prietenoşi, m-am simţit ca în vacanţă. Şi m-am gândit că de Revelion, aici vreau să vin. Să trec în 2017 înconjurată de prieteni, răsfăţată, romantică incurabilă, optimistă şi gurmandă.

Terranova Brasov

Eat, spa, love, repeat e motto-ul care s-ar potrivi de minune hotelului Teleferic. După aceea, poţi să te opreşti într-o bisericută la poalele muntelui şi să te rogi, mulţumindu-i Celui de Sus că există astfel de locuri şi în România.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *